Johnny Depp wederom meest overbetaalde acteur

Johnny Depp wederom meest overbetaalde acteur

Een twijfelachtige eer voor de acteur.

Voor het tweede jaar op rij is Johnny Depp door zakenblad Forbes benoemd tot de meest overbetaalde acteur. Het blad keek naar de drie grootste films waar een acteur in speelde de afgelopen jaren. Met behulp van informatie over de box office prestaties van een film en het salaris van een acteur, kon men uitrekenen hoeveel een acteur opbracht per dollar aan salaris.

1. Johnny Depp


Dat rekenmodel in het achterhoofd houdend, bleek Depp slechts 2,80 dollar op te leveren voor elke dollar aan salaris die men hem betaalde. De meest recente film waarin hij te zien was, is van Disney en draagt de titel Alice Through the Looking Glass. Met een budget van 170 miljoen dollar, bracht deze slechts 300 miljoen dollar op. Ook was Depp in andere films te zien die weinig opbrachten, waaronder Mortdecai (47 miljoen dollar) en Black Mass (100 miljoen dollar). Zijn eerstvolgende project is Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

2. Will Smith

De volgende naam op de lijst is Will Smith, die slechts 5 dollar per dollar salaris opbracht. Zijn dramafilm Concussion bracht met een budget van 35 miljoen dollar slechts 48 miljoen dollar op. Focus wist de boel enigszins recht te trekken, met een opbrengst van 160 miljoen dollar tegenover een budget van 50 miljoen.

3. Channing Tatum

Waar Channing Tatum de afgelopen jaren in films als Magic Mike XXL (120 miljoen dollar opbrengst, op een budget van 15 miljoen dollar) en Jupiter Ascending (183 miljoen dollar opbrengst met een budget van 175 miljoen) speelde, wist hij ook niet veel op te leveren. Hij bleek goed voor 6 dollar opbrengt per dollar aan salaris.

Rest

De topper van 2013 en 2014 op de lijst, Adam Sandler, wist de afgelopen tijd wat winstgevender te worden. Hij staat dit jaar op de zesde plek, met een opbrengst van 7,60 dollar per dollar aan salaris. De enige vrouw op de lijst is Julia Roberts, die met een opbrengst van 10,80 dollar op de negende stek staat. Hieronder de complete top tien.

1. - Johnny Depp (2,80 dollar)
2. - Will Smith (5 dollar)
3. - Channing Tatum (6 dollar)
4. - Will Ferrell (6,50 dollar)
5. - George Clooney (6,70 dollar)
6. - Adam Sandler (7,60 dollar)
7. - Mark Wahlberg (9,20 dollar)
8. - Leonardo DiCaprio (9,90 dollar)
9. - Julia Roberts (10,80 dollar)
10. - Bradley Cooper (12,10 dollar)

NieuwsFilm

meest populair