Minder salaris voor Hugh Jackman

Minder salaris voor Hugh Jackman

En dat ook nog wel voor een blockbuster.

Het komt vaak genoeg voor dat een acteur of actrice niet aan een bepaalde film wilt meedoen omdat ze, volgens hen, niet genoeg betaald krijgen. Er zijn talloze voorbeelden van: zo stapte Bruce Willis nog uit Expendables 3 in 2013 omdat hij, in plaats van de voorgestelde 3 miljoen voor 4 dagen filmen, 1 miljoen per dag wilde, dus een totaal van 4 miljoen; Terrence Howard verliet de vervolgen op Iron Man omdat hij het niet eens was met een geringer salaris en ook Johnny Depp schijnt volgens meerdere geruchten 10 miljoen geweigerd te hebben voor Black Mass, naar verluidt wilde hij persé 20 miljoen voor de film. En zo gaat het lijstje nog wel even door. Maar er zijn ook acteurs die er minder moeite mee hebben, zoals bijvoorbeeld Hugh Jackman.

Het nieuwste en hoogstwaarschijnlijk laatste deel in de Wolverine reeks, genaamd Logan, kon alleen een R-rating krijgen als het salaris van Wolverine zelf, gespeeld door Hugh Jackman, alleszins 'bescheiden' zou zijn. Maar volgens de regisseur van de film, James Mangold, was dat geen enkel probleem. Jackman hoopt hiermee de kwaliteit van de film veilig te kunnen stellen en daarmee tegemoet te komen aan de vraag van de fans van de franchise, die al jaren lang een Wolverine met een R-rating willen zien.

Voor degenen die niet precies weten wat een R-rated film is: het is een keuringslabel met een 'risico'; het betekent namelijk dat jongeren onder de 17 in Amerika alleen de film mogen zien onder toezicht van een volwassene, wat het potentiële bioscooppubliek dus kleiner maakt. Desalniettemin hoeft dit niet altijd een probleem te zijn: Deadpool scoorde dit jaar bijvoorbeeld wereldwijd erg sterk, het was zelfs de meest opbrengende R-rated film aller tijden.

Logan zal in maart 2017 in de cinema te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair