[UPDATE] 'Rogue One: A Star Wars Story' trapt financieel uitstekend af

[UPDATE] 'Rogue One: A Star Wars Story' trapt financieel uitstekend af

De ontvangst is ook zeer netjes.

FT-recensent Jan Roselaar gaf Rogue One: A Star Wars Story een mooie 4 sterren en deze score kwam redelijk overeen met de gemiddelde uitkomst van Rotten Tomatoes: 85% / 7.5. Komende dagen gaan we zien hoe de eerste film in de "anthology series" financieel gaat presteren. De eerste cijfers zijn binnen.

Verleden jaar trapte The Force Awakens in de States af met $248,0 miljoen, waarvan alleen al $57 miljoen werd opgehaald tijdens de nachtelijke voorpremières. Gareth Edwards' Rogue One kwam tijdens deze voorpremières uit op een prima $29,0 miljoen. Dit is meer dan de scores van de 2016-toppers Batman v Superman: Dawn of Justice ($27,7 miljoen) en Captain America: Civil War ($25,0 miljoen).

Het lijkt erop dat het eerste weekend in de States gaat uitkomen op zo'n $140 miljoen en wereldwijd op maximaal $350 miljoen. Buiten de States noteerde Rogue One tot op heden $33,0 miljoen en hiermee staat de prequel op George Lucas' Star Wars: A New Hope (1977) vooralsnog op $62,0 miljoen.

UPDATE 18 december


Ondertussen zijn er meer cijfers bekend. De complete vrijdag in de States leverde ruim $71 miljoen en gisteren is circa $46,3 miljoen opgehaald. Dit zorgt voor een tussenstand van $117,3 miljoen in de States. Het lijkt er nu op dat Rogue One uit gaat komen op $155 miljoen. Verdere cijfers van buiten Noord-Amerika zijn nog niet bekend, deze volgen vanavond in het wekelijkse Box Office-bericht.



NieuwsFilm

meest populair