Bedenker: 'Captain America: Civil War' te grimmig

Bedenker: 'Captain America: Civil War' te grimmig

Mark Millar komt verder met een top tien van 2016.

Mark Millar, een van de schrijvers van de Civil War-comics, liet weten geen groot fan te zijn van de filmversie van het verhaal. Op zijn blog schrijft Millar vooral de eerste twintig minuten goed te vinden, maar het geheel te troosteloos te vinden. De film kon dus meer humor gebruiken.

"Civil War had een goede eerste twintig minuten, maar daarna weet ik niet meer waar de film over ging", schrijft Millar op zijn Millarworld-blog. "Het is interessant dat [regisseur Joe en Anthony Russo] een achtergrond in komedie hebben, want dat is precies wat ontbreekt in deze anders zo goed gemaakte films. Ik hoop echt dat deze kilheid niet overslaat naar de andere twee Avengers-films, want de eerste Avengers werkte zo goed omdat 'ie zowel licht als duister was en ik zou het jammer vinden als dat verloren ging in die nieuwe films."

Civil War is niet bepaald de enige film waar Millar kritiek op heeft in zijn blog. Bij het opstellen van een toplijst schrijft hij het volgende over films in 2016: "Het is erg moeilijk. Meestal is het dat omdat we een of twee keer per week naar de bioscoop gaan, maar dit jaar is het moeilijk om een stuk of tien films te vinden die ik echt goed vond. Dus ik heb gekozen voor de films die ik over het algemeen het leukste vond, en die bevinden zich tot mijn verbazing buiten de genres waarvan ik hou."

De top tien van Millar is als volgt:
1. - Zootropolis
2. - Nocturnal Animals
3. - The Jungle Book
4. - Hacksaw Ridge
5. - 10 Cloverfield Lane
6. - Don't Breathe
7. - Star Trek Beyond
8. - Hell or High Water
9. - The Nice Guys
10. - Doctor Strange



NieuwsFilm

meest populair