Channing Tatum nog steeds voor 'Gambit'

Channing Tatum nog steeds voor 'Gambit'

Het duurt weliswaar lang, maar zou nog steeds volgens plan moeten verlopen. Ooit.

Over de X-Men spin-off Gambit wordt nu al een paar jaar gesproken, maar erg opschieten doet het project niet. Channing Tatum werd tot dusverre geacht de rol van de kaartgooiende Cajun te vertolken, hoewel dat stukje casting in de afgelopen jaar al een paar keer verstoord dreigde te worden. Producent Lauren Shuler Donner bevestigde in een interview met Collider echter dat het project wel degelijk van de grond gaat komen, met Tatum in de hoofdrol.

Tatums Gambit werd geacht een vervanger te zijn voor de populaire Wolverine zoals gespeeld door Hugh Jackman. Die zal, zeggen alle partijen, voor het laatst in die rol te zien zijn in Logan. Met Gambit en Tatum hoopten de producenten zowel een grote nieuwe naam als een bij de fans populair personage bij de filmfranchise te betrekken. Echter, in die opzet is men al min of meer geslaagd dankzij Ryan Reynolds' Deadpool. Bovendien werd dat kassucces geproduceerd voor een veel kleiner bedrag dan de 150 miljoen dollar die studio 20th Century Fox aanvankelijk voor Gambit uit zou trekken.

Het is dus niet verbazingwekkend dat de producenten het project terug naar de tekentafel brachten om te beslissen hoe ze Gambit het best en het voordeligst in dit universum kunnen introduceren. Ondertussen moet Tatum echter op stand-by blijven staan en de vraag is hoe lang hem dat zint. Volgens Donner is Tatum echter nog niet opgestapt. Tegelijkertijd dringt wel de vraag zich op hoe veel langer hij nog moet wachten, nu dat Fox zich concentreert op diverse andere X-projecten, zoals een volgende X-Men, een New Mutants film en natuurlijk Deadpool 2.

Voor Gambit lijkt dus nog steeds weinig haast geboden. De film moet het daarom vooralsnog zonder releasedatum stellen. En dat terwijl de film oorspronkelijk gepland stond voor oktober 2016...



NieuwsFilm

meest populair