Voorlopig geen 'Doctor Strange 2'

Als er al concrete plannen zijn voor een vervolg, dan weet de regisseur daar niets vanaf.

Dat Marvel Studios een hoop projecten in de planning heeft staan is bij iedereen bekend, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat daar een vervolg op het recente succesnummer Doctor Strange tussenzit. Regisseur Scott Derrickson weet althans nergens vanaf, hoewel hij al wel heeft laten weten zelf diverse ideeën voor een sequel te hebben. Vooralsnog zal hij ze echter voor zichzelf moeten houden.

In een interview met Entertainment Weekly sprak Derrickson over het gebrek aan voortgang rond een mogelijk Doctor Strange 2. 'Ik heb geen idee of het erin past. Ik ben er even tussenuit geweest. Ik had echt even een pauze nodig na de vorige film. Ik ben nu televisiepilots aan het lezen. Ik ben dol op televisiedrama en ik heb een aardig aantal goede aanbiedingen gekregen voor uitstekende pilots. Ik zal waarschijnlijk een pilot doen vóór Doctor Strange 2, als Doctor Strange 2 tenminste doorgaat.'

Het lijkt er dus op dat Marvel nog niet weet hoe een vervolg op het eerste avontuur van de Sorcerer Supreme in haar huidige line-up past. Derrickson vervolgt: 'Ik denk dat de mensen bij Marvel momenteel niemand voor wat dan ook bellen. Ze maken heden veel te veel films tegelijk daarvoor. Gelet op hoe nauw ze betrokken zijn bij de ontwikkeling, het draaien en de post-productie van die films, kun je zeker stellen dat ze hun handen nu al vol hebben.'

Derrickson heeft geen ongelijk. Dit jaar komen er alleen al drie nieuwe films van Marvel Studios uit, terwijl twee andere, Black Panther en Avengers: Infinity War, beide deze maand in productie zijn gegaan. Het is dus waarschijnlijk te hectisch om momenteel ook aan Doctor Strange 2 te werken. Dat de film er van gaat komen is echter zeer waarschijnlijk, aangezien de eerste film pers en publiek kon bekoren en met een opbrengst van richting de 700 miljoen ook aardig heeft verdiend.

Wie desondanks toch Benedict Cumberbatch opnieuw in de rol van de tovenaar wil zien, kan uitkijken naar Thor: Ragnarok, waarin het personage eveneens te zien zal zijn. Ook een rol in Avengers: Infinity War ligt in de lijn der verwachting.



NieuwsFilm

meest populair