Hugh Jackman had in het begin moeite met opnames 'X-Men'

Hugh Jackman had in het begin moeite met opnames 'X-Men'

Ook één van de uitvoerende krachten was niet onder de indruk.

Verantwoordelijk voor de live-action versie van de Canadese mutant Wolverine is Hugh Jackman. De acteur vult de rol sinds 2000 met veel plezier in, maar dit jaar komt er een eind aan met Logan, als de geruchten kloppen. Volgens de acteur zal het zijn laatste optreden zijn. Met de film op komst raakte de 48-jarige Australiër aan de praat met E! Online tijdens de Producers Guild Awards. Hij onthulde dat werken aan X-Men niet helemaal gladjes verliep.

"Om eerlijk te zijn worstelde ik ermee. Het was de eerste film waar ik aan werkte in Amerika. Ik voelde me gespannen, nerveus. Ik acteerde middelmatig, als ik oprecht ben. Niemand zei er iets over en ik dacht min of meer dat ik ermee weg kwam. Niet dus."

Jackman legt uit dat Tom Rothman (de huidige voorzitter van Sony Pictures Entertainment, maar destijds 20th Century Fox) hem benaderde toen de opnames al een maand aan de gang waren. Rothman zei zowel iets positiefs als iets negatiefs. Jackman: "Hij vertelde me dat hij in me geloofde. Dat hij na het zien van mijn auditie een goed gevoel had dat ik dé persoon was. Maar onbewerkt, gefilmd materiaal met mij erin vergeleek hij als een lampenkap die boven het licht gehouden wordt."

De acteur was als de helende mutant met adamantium skelet en klauwen te zien in meerdere films, waaronder X-Men 2, X-Men: The Last Stand en The Wolverine. Om ervoor te zorgen dat Logan op eigen been staat, besloot hij samen met regisseur James Mangold de eerdere titels enigszins te verwaarlozen - mede door de ingewikkelde tijdlijnen die ontstonden na X-Men: Days of Future Past.

Niemand hoeft zich echter zorgen te maken, aldus de acteur: "Wanneer je de film gezien hebt zal je het begrijpen. Niet alleen is de film anders wat betreft tijdlijnen en toon, het is ietwat een ander universum. Het is eigenlijk een ander paradigma en dat zal duidelijk worden."



NieuwsFilm

meest populair