Dakota Johnsons uitspraken worden dikwijls geseksualiseerd

Dakota Johnsons uitspraken worden dikwijls geseksualiseerd

In de succesvolle Fifty Shades-filmreeks mag de filmactrice dan wel een überstoute studente spelen, maar in werkelijkheid ligt haar nachtkastje echt niet helemaal vol met spannende seksspeeltjes.

In de erotische dramafilm Fifty Shades of Grey speelt de Amerikaanse filmactrice Dakota Johnson (The Social Network, Black Mass) een literatuur studente genaamd Anastasia Steele, die ten prooi valt aan de sm-verslaafde zakenman Christian Grey, vertolkt door Jamie Dornan (The Siege of Jadotville, Marie Antoinette). Dat werkelijkheid en fanatasie zich soms laten vermengen, blijkt ook wel uit de reacties die Johnson ontvangt van haar Vijftig tinten grijs-fans en vanuit de media.

In de Fifty Shades of Grey-films, gebaseerd op de succesvolle boeken van auteur L.E. James, mag Johnson zich dan wel volledig overgeven aan de lusten van haar sekspartner Grey, in werkelijkheid is de 27-jarige actrice heust wel wat braver. Recent vertelde Johnson in een talkshow dat desondanks "alles wat ze zegt verdraaid wordt naar iets seksueels". Haar uitspraken worden vaak uit de context getrokken en ook is de actrice regelmatig het slachtoffer van zogenaamde "clickbait-headlines".

Johnson vertelde dat haar bijvoorbeeld laatst door een journalist werd gevraagd om haar favoriete seksspeeltje. "Wat een ongepaste vraag. Ik heb géén favoriet, laten we doorgaan", was haar antwoord. Volgens Johnson werd daar vervolgens de volgende headline van gemaakt: "Dakota Johnson heeft niet één favoriet seksspeeltje", waarmee eigenlijk wordt gesuggereerd dat ze er een heleboel heeft. Johnsons uitspraken worden dus dikwijls geseksualiseerd.

Fans van het met zweepjes, handboeien en maskers overladen seksdrama kunnen hun hart vanaf 8 februari weer ophalen, want vanaf dan draait het vervolg op de succesvolle film, Fifty Shades Darker, in de Nederlandse bioscopen. De makers hebben al laten weten dat dit tweede deel nóg pittiger, zwoeler en sensueler wordt dan het voorspel, dus dat wordt veel stoom afblazen! Hieronder de opzwepende trailer van Fifty Shades Darker!



NieuwsFilm

meest populair