Algemeen

Plannen Thanos in 'Avengers: Infinity War' onthuld

Wat is de snode titaan van plan?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 15:40 in Algemeen
Jarenlang hebben Marvel-fans vol spanning gewacht op Avengers: Infinity War. Het duurt nog meer dan een jaar voordat die film van regieduo Anthony en Joe Russo in de bioscoop draait, maar nu al is het plan van slechterik Thanos (Josh Brolin) onthuld.

Uiteraard was al bekend dat Thanos op zoek zou gaan naar de Infinity Stones. Die krachtige stenen, omschreven als singulariteiten, gevangen in een object, zijn de afgelopen jaren mondjesmaat geïntroduceerd als bijzonder krachtige objecten. De verwachting van velen is dat Thanos ze zou gebruiken om de Dood te versieren, precies zoals hij in de comics doet.

Maar nu is op een van de special features van Doctor Strange al iets meer duidelijkheid ontstaan over die plannen van Thanos. Scenarist Stephen McFeely vertelde het volgende: "Zijn doel is om het universum opnieuw te balanceren. Dus als hij ontdekt dat de Infinity Stones die met een vingerknip voor hem kunnen doen, wordt dat zijn belangrijkste doel."

McFeely ontwijkt daarbij de verwijzing naar de Dood, en legde tegelijk niet uit wat hij bedoelde met het "opnieuw balanceren" van het universum. Wellicht heeft het toch iets te maken met de Dood: aan het eind van The Avengers zien we Thanos glimlachen bij de gedachte de Dood het hof te kunnen maken.

Natuurlijk zullen echte spoilers voorlopig niet vrijgegeven worden. Het kan goed zijn dat Marvel het personage Dood helemaal niet in de film plaatst, maar het kan ook zijn dat de studio daar toch toe besluit. Een van de vele geruchten is dat Cate Blanchetts Hela, die we in Thor: Ragnarok ontmoeten, de Dood zou vervangen.

Voorlopig zal er echter geen antwoord komen op die vraag. De eerste van twee geplande Infinity War-films draait vanaf 3 mei 2018 in de bioscoop.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik ken de comics niet, maar dat verhaal met de dood lijkt me een beetje een anticlimax na ongeveer 10 jaar superhelden geweld.

Goov25

Avatar

Toch wel stom hoor, van die Thanos. Ben je het machtigste wezen in het universum, laat je je plannen uitlekken op Filmtotaal.

Frietgezicht

Avatar

@ Goov,zoals duidelijk werd in de after credit scene in Ultron lult deze man in zichzelf dus als er maar iemand stiekem zit te luisteren kom je veel te weten.

Ed Crane

Avatar

Mooi, dat met Thanos die met z'n snode plannen de Dood wil versieren, klinkt wel heel slecht.

Dit klinkt al meteen beter, al klinkt het wel wat generic. Een beetje zoals 'balancing the force'. Maar wie weet is't gewoon een korte manier om iets specifieks te benoemen waarvan ze de details nog achter willen houden.

Decepticon

Avatar

Ik wil juist helemaal geen antwoorden op vragen, dat zien we wel zodra we de film zien.

Iets meer duidelijkheid over de plannen van Thanos?
Die plannen lijken mij bij voorbaat al duidelijk, wie dat niet weet, heeft niet opgelet bij het kijken van alle MCU films, dat hoef je de comics niet voor gelezen te hebben.
De kracht van elke Infinity Stone wordt in de betreffende films uitgelegd. Wat je daarmee kan doen is onvoorstelbaar, vooral als je ze allemaal hebt.

Akke Moeka Hara

Avatar

Dus uiteindelijk draait het om zijn piemel om indruk te maken op een lijk.
Sjeeeeeetttttt

Robbepost

Avatar

In phase 4 willen ze naar verluid een romantische villain film maken met Thanos en Doodje.

Ed Crane

Avatar

@Decepticon:
Ja maar de vraag is wat Thanos' motief is.

Neothanos

Avatar

In de comics vind "Lady Death" dat er meer levend wezens zijn dan er ooit zijn gestorven een onbalans. Thanos hoopte "Lady Death" voor zich te winnen door de helft van de levende wezens in het Universum te vermoorden. (Hierom heeft hij de Infinity Stone's dan ook verzameld.)
Dit zegt dus best iets over Thanos zijn motieven, al zie ik het MCU nog niet echt spelen met een Kosmische entiteit en dus benieuwd hoe ze dit oppakken. Al zeggen veel dat Hela van Thor Ragnarok een vervanging van "Lady Death" kan zijn.

Ed Crane

Avatar

Hè, maar kom, geen liefdesverhaaltje toch? Serieus, da's toch enorm lame als dat Thanos' motief zou zijn?

eltorro

Avatar

Lijkt wel een beetje The Dark Knight Rises, met Bane en die meid. Dus Thanos wordt ook gefriendzoned :P Ze weten wel hoe ze badguys moeten maken bij MCU.

Ed Crane

Avatar

Allereerst was The Dark Knight Rises een belachelijke film, daar wil je niet op lijken. Daarnaast, Bane had dan wel een vriendin, maar ze vonden elkaar in de onderliggende ideologische redenen. Ten derde... The Dark Knight Rises is een belachelijke film. Daar wil je niet op lijken.

Robbepost

Avatar

Is de onmogelijke liefde tussen Thor en Jane Foster een betere vergelijking Ed?
Of vind je dat soms ook een belachelijke film?

chefry1983

Avatar

we zullen zien wat zijn plannen zijn en zijn motief.
Nog maar een paar maanden wachten

eltorro

Avatar

Foutje, moet zijn: "Lijkt wel een beetje op The Dark Knight Rises, met Bane en die meid." Kon me reactie niet wijzigen.

@Ed Crane: Vandaar ook me reactie, kan me niet voorstellen dat Thanos goed uit gaat pakken.

Sunspot

Avatar

Ken dat van de cartoons Silver Surfer, maar vind de Dood helemaal niet interessant.

Is ook niet nodig in de films, leidt alleen maar af.

Ed Crane

Avatar

@eltorro
Ok, heel goed [bierglas]

nieuwslaatste nieuws

meest populair