Plannen Thanos in 'Avengers: Infinity War' onthuld

Wat is de snode titaan van plan?

Jarenlang hebben Marvel-fans vol spanning gewacht op Avengers: Infinity War. Het duurt nog meer dan een jaar voordat die film van regieduo Anthony en Joe Russo in de bioscoop draait, maar nu al is het plan van slechterik Thanos (Josh Brolin) onthuld.

Uiteraard was al bekend dat Thanos op zoek zou gaan naar de Infinity Stones. Die krachtige stenen, omschreven als singulariteiten, gevangen in een object, zijn de afgelopen jaren mondjesmaat geïntroduceerd als bijzonder krachtige objecten. De verwachting van velen is dat Thanos ze zou gebruiken om de Dood te versieren, precies zoals hij in de comics doet.

Maar nu is op een van de special features van Doctor Strange al iets meer duidelijkheid ontstaan over die plannen van Thanos. Scenarist Stephen McFeely vertelde het volgende: "Zijn doel is om het universum opnieuw te balanceren. Dus als hij ontdekt dat de Infinity Stones die met een vingerknip voor hem kunnen doen, wordt dat zijn belangrijkste doel."

McFeely ontwijkt daarbij de verwijzing naar de Dood, en legde tegelijk niet uit wat hij bedoelde met het "opnieuw balanceren" van het universum. Wellicht heeft het toch iets te maken met de Dood: aan het eind van The Avengers zien we Thanos glimlachen bij de gedachte de Dood het hof te kunnen maken.

Natuurlijk zullen echte spoilers voorlopig niet vrijgegeven worden. Het kan goed zijn dat Marvel het personage Dood helemaal niet in de film plaatst, maar het kan ook zijn dat de studio daar toch toe besluit. Een van de vele geruchten is dat Cate Blanchetts Hela, die we in Thor: Ragnarok ontmoeten, de Dood zou vervangen.

Voorlopig zal er echter geen antwoord komen op die vraag. De eerste van twee geplande Infinity War-films draait vanaf 3 mei 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair