Algemeen

Regisseur gevonden voor comic-verfilming 'Bloodshot'

De eerste film in het filmuniversum van stripuitgever Valiant.

door Zilko Tarici om 16:13 in Algemeen
Bijna twee jaar geleden kondigden Sony Pictures en Valiant Entertainment aan dat ze een filmuniversum willen creëren dat gebaseerd is op hun meest populaire personages. Een van de eerste aangekondigde projecten was de filmversie van Bloodshot, die oorspronkelijk geregisseerd zou worden door John Wick-regisseurs David Leitch en Chad Stahelski. Die twee zijn sindsdien natuurlijk behoorlijk druk geweest, zelfs tot het punt dat ze individueel van elkaar aan de slag zijn gegaan als regisseurs. Stahelski maakte John Wick: Chapter 2 en zal een reboot van Highlander op zich nemen en Leitch heeft het druk met Deadpool 2.

Valiant Entertainment heeft nu tijdens de jaarlijkse Emerald City Comic Con laten weten dat ze nieuwkomer Dave Wilson hebben ingehuurd om Bloodshot te regisseren. Wilson werkte eerder samen met Deadpool-regisseur Tim Miller bij Blur Studios, waar hij de 'cinematics' van populaire games als Halo 2, Mass Effect 2 en BioShock Infinite regisseerde.

De Oscar-genomineerde scenarist Eric Heisserer (Arrival, The Thing) schreef het script van zowel Bloodshot als Harbinger, een ander Sony-/Valiant-project. Eerder werd bekend dat Sony de twee voorgenoemde films wil maken om vervolgens over te gaan op een Harbinger War-film. Of dat nog steeds de bedoeling is, is nog even afwachten.

Bloodshot is een creatie van Kevin Van Hook, Don Perlin en Bob Layton. De strip gaat over een voormalige soldaat die omkomt tijdens een missie en opnieuw tot leven wordt gewekt met technologische snufjes, waardoor zijn lichaam gevuld wordt met miljarden nanobots. Hierdoor wordt hij de perfecte soldaat en kan hij snel genezen en van gedaante veranderen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ajleppink

Avatar

Klinkt cool. Ben benieuwd.

chrisjo

Avatar

Ik zie van bat in the sun regelmatig berichten langskomen over een serie ervan

https://www.youtube.com/watch?v=HQcLClgLfkg&feature=youtu.be

NieuwsFilm

meest populair