POLL: Superheldenfilms uit het DC-filmuniversum

POLL: Superheldenfilms uit het DC-filmuniversum

Welk deel is tot op heden jouw favoriet?

Dit jaar kunnen we onze borst nat maken. We krijgen niet alleen de solofilm Wonder Woman, maar ook de team-up film Justice League te zien. Deze films spelen zich uiteraard af binnen het DC Extended Universe. Komende jaren krijgen we nog veel meer films te zien. Met de POLL van deze week een terugblik op welke films er al zijn verschenen, met de simpele vraag: welke is jouw favoriet?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Man of Steel

In 2013 startte Zack Snyder het DC-filmuniversum met Man of Steel, ondanks dat nog niet helemaal duidelijk was dat dit zou leiden tot een complete filmreeks. De film met Henry Cavill in de titelrol en grote namen als Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne en Russell Crowe werd wisselend ontvangen, mede door het enorme (visuele) geweld dat plaatsvindt aan het einde van de film. Financieel gezien mag de film geen enorme hoogvlieger genoemd worden.


Batman v Superman: Dawn of Justice

Man of Steel wist Warner Bros. snel te overtuigen en tijdens San Diego Comic-Con International in 2013 werd Batman v Superman: Dawn of Justice aangekondigd. De film zou vooral gaan teruggrijpen op de comic The Dark Knight Returns. Het aantrekken van Ben Affleck (als Batman) en Jesse Eisenberg (als Lex Luthor) stuitte vooraf op de nodige verontwaardiging. Na de vertraagde release (maart 2016 i.p.v. zomer 2015) was de ontvangst bijzonder zwak en de film kreeg van de nodige critici een veeg uit de pan. De fans waren positiever, zeker na de verschijning van de 'Ultimate Edition' op Blu-ray. Financieel gezien lijkt de film niet aan de verwachtingen te hebben voldaan, aangezien de $1 miljard niet werd gehaald.


Suicide Squad

In hetzelfde jaar als Batman v Superman verscheen Suicide Squad van David Ayer en met grote namen als Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie. Voorafgaand aan de release (augustus 2016) werd de film geplaagd door allerlei geruchten over dat de productie niet vlekkeloos zou verlopen. De cast bleek zich echter flink te vermaken met hun rollen. Vooral dit laatste is iets dat zich volgens critici en publiek prima uitte in de vooral erg mager ontvangen villain-film. Financieel gezien scoorde de film bijna gelijk aan Batman v Superman en dat mag een succes genoemd worden. Het publiek bleek tevreden.



NieuwsFilm

meest populair