Featured

Alles over 'Beauty and the Beast'

De live-action remake van het sprookje uit 1991 is nu al een megahit.

door Jim Pedd om 21:23 in Featured
Disney boekt succes na succes met zijn live-action sprookjes. Zo ook met de live-action remake van Beauty and the Beast (1991). Deze remake staat wereldwijd al boven de 690 miljoen dollar, al draait die pas sinds tien dagen in de bioscopen. Woensdag zal de Nederlandse première zijn en dus lichten we vandaag uit wat je moet weten over deze film, voordat je naar de bioscoop gaat. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Beauty and the Beast

Regie: Bill Condon | Cast: Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beast), Luke Evans (Gaston), Josh Gad (LeFou), Kevin Kline (Maurice) e.a. | Scenario: Stephen Chbosky & Evan Spiliotopoulos | Speelduur: 129 minuten | Genres: Familie, Fantasy, Musical | Kijkwijzer: 12

Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast. Beauty and the Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Oorsprong

Het klassieke verhaal van Beauty and the Beast vindt zijn oorsprong in de achttiende eeuw, in Frankrijk. Toen werd voor het eerst het verhaal La Belle et la Bête gepubliceerd door Gabrielle-Suzanna Barbot de Villeneuve. Dat verhaal diende dan ook als inspiratie voor de eerste animatiefilm uit 1991, gebaseerd op de film.

De studio zoekt nu, sinds het met live-action sprookjes als Alice in Wonderland, Maleficent en The Jungle Book successen boekt, naar meer van dat soort films om te maken. Het potentieel van het klassieke sprookje zou voor Disney genoeg zijn geweest om hem nog eens te maken, wederom met de thematiek die draait om schoonheid van binnen. Met die gedachte stapte Disney naar regisseur Bill Condon, die "het origineel uit 1991 een perfecte film" vond.

Dat bracht Condon aan het twijfelen, maar tegelijk zag hij het potentieel van dit live-action sprookjesverhaal. "Nu is het voor het eerst mogelijk om een ultrarealistische versie van een pratende theekop te maken op een praktische set." En daarom besloot hij het aanbod van Disney te accepteren en het live-action sprookje te maken.

Eerste reacties

Beauty and the Beast werd niet overmatig enthousiast ontvangen door critici. Op RottenTomatoes heeft de film gemiddeld een 6,6 op 242 recensies. Daarvan is 71 procent positief en de consensus als volgt: Met een betoverende cast, prachtig gemaakte liedjes en een oog voor detail, biedt Beauty and the Beast een trouwe, maar frisse hervertelling die zijn geliefde bronmateriaal eert. Kijken we naar de IMDb-score, zien we een positiever resultaat: het publiek gaf gemiddeld een 7,8.

Box office prestaties

Een voorspelling hoeven we niet meer te maken als het aankomt op de prestaties van Beauty and the Beast betreft. De film draait sinds 17 maart in bioscopen, en haalde tot nu toe wereldwijd 690 miljoen dollar op. De miljard zal dus sowieso wel bereikt worden en wie weet wordt het wel kanshebber voor de best verdienende film van het jaar. Dat zou natuurlijk goed kunnen, want Beauty and the Beast moet nog in meerdere landen in première gaan. In de Verenigde Staten staat de film op 316,9 miljoen dollar en in de rest van de wereld op 373 miljoen dollar. Geen wonder dus dat Disney een prequel of spin-off overweegt te maken.

Trivia

Ryan Gosling kreeg de rol van Beast aangeboden, maar wees die af om in La La Land te kunnen spelen. Actrice Emma Watson kreeg de hoofdrol in die film aangeboden, maar wees hem af om in Beauty and the Beast te kunnen spelen. | Ian McKellen wees de rol van Cogsworth af voor de originele film uit 1991. | De duurste musical ooit gemaakt.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Hoe cool! Wist niet dat al deze acteur stiekem ook in Power Rangers speelden!:p Blijft toch lastig, dat kopiëren-plakken verhaaltje...

Jim

Avatar

@Arterton: Heb je dus toch nog iets geleerd over deze film!

Master Of Films

Avatar

Dan Stevens (Kimberly, Pink Ranger).
O.k. ik neem mijn woorden terug mbt de Power Rangers.

Naast dat de Yellow Ranger al worstelt met haar sexuele gevoelens, is de Pink Ranger een trans. Dat alles in een mainstream PG-13 film. Goed dat vooral kinderen hiermee geconfronteerd worden. Een must see film voor het hele gezin.

Hahaha Jim. Geweldig gozert. :D

Wat betreft Bed & Breakfast. Jim was niet de enige die kopiëren-plakken verhaaltje kan maken. Disney deed het gewoon ook. :P

NieuwsFilm

meest populair