'Get Out'-regisseur Jordan Peele toegevoegd aan kandidatenlijst regie 'Akira'

'Get Out'-regisseur Jordan Peele toegevoegd aan kandidatenlijst regie 'Akira'

Eerder deze week wisten we al te melden dat Warner Bros. ook Daniel Espinosa en David Sandberg heeft benaderd voor de regie.

Komiek en Get Out-regisseur Jordan Peele is de nieuwste naam die wordt genoemd om de langverwachte Amerikaanse live-action remake van animatieklassieker Akira te regisseren voor Warner Bros. Pictures. Peele voegt zich bij de afgelopen week genoemde kandidaat-regisseurs Daniel Espinosa (Life) en David Sandberg (Lights Out).

Warner Bros. heeft de rechten van een live-action Akira al sinds 2008 in zijn bezit en door de jaren heen zijn acteurs als Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Ken Watanabe, Ezra Miller, Morgan Freeman, Keanu Reeves, Gary Oldman en Helena Bonham Carter allen verbonden geweest aan het project.

Dat live-action anime-/mangaverfilmingen kunnen werken bleek wel uit het kritisch bejubelde Edge of Tomorrow (gebaseerd op manga All You Need is Kill). In 2017 en 2018 kunnen we daarnaast de verfilmingen van respectievelijk Death Note en Battle Angel Alita verwachten.

Welke van de eerder genoemde nieuwe kandidaten vinden jullie het meest geschikt voor de regie van Akira?



NieuwsFilm

meest populair