'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge' op weg naar prima openingsweekend

'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge' op weg naar prima openingsweekend

Hoe verhoudt de film zich tot andere producties in de franchise?

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge gaat later deze maand in première. Het is dan de vijfde keer dat Johnny Depp de rol van Jack Sparrow speelt, in 14 jaar tijd. Toch is het al zes jaar geleden dat we een Pirates-film te zien kregen, On Stranger Tides (2011), en dus is het de vraag of de film wel goed gaat presteren aan de box office.

The Hollywood Reporter stelt dat de film in de Verenigde Staten ongeveer 90 miljoen dollar verdient tijdens zijn openingsweekend. Daarbij komt de voornaamste van Baywatch, dat rond de veertig miljoen dollar zou verdienen.

Mocht die voorspelling rond Pirates 5 uitkomen, dan doet de film het ongeveer even goed als On Stranger Tides en beter dan de franchisestarter (die opende met 46 miljoen dollar). Dead Man's Chest en At World's End deden het beter met opbrengsten van respectievelijk 135,6 miljoen dollar en 114 miljoen dollar. De laatste film bracht wereldwijd 1 miljard dollar op aan de box office.

In dit avontuur moet Jack Sparrow (Depp) op zoek naar de Drietand van Poseidon. Daarmee hoopt hij de op wraak beluste Salazar (Javier Bardem) ervan te weerhouden hem te vermoorden. Vanaf 24 mei in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair