Ian McShane negatief over blockbusters en filmscholen

Ian McShane negatief over blockbusters en filmscholen

De 74-jarige acteur neemt geen blad voor de mond.

Vandaag de dag zijn blockbusters en superheldenfilms gigantisch in; elk jaar verschijnen er de nodige en weten deze ook allerlei grote namen aan te trekken. Toch heeft nu acteur Ian McShane (bekend van beide John Wick films), laten weten niet bepaald een fan van dit genre te zijn.

Zo zei McShane: ''Ik heb zelf ook gewerkt aan meerdere grote filmprojecten, zoals Hercules, Snow White and the Huntsman en Jack the Giant Slayer, maar het is niet altijd even leuk om te doen. Een blockbuster van twintig weken filmen kun je eigenlijk vergelijken met seks; het voelt alsof je verder gaat met neuken nadat je klaargekomen bent. Op de set van Hercules was ik al gekomen maar moest ik blijven gaan, omdat ze dat wilden. Het zijn op dat punt net machines''.

''Snow White and the Huntsman vond ik een erg leuk project, ik speelde een van de dwergen, maar het duurt zolang voordat je goed in het kostuum en de make-up zit dat je eigenlijk maar een paar uur per dag kunt filmen. In Jack the Giant Slayer had ik zo goed als niks te doen, behalve een beetje op een paard zitten in een mooi, gouden harnas waarin ik mijn nek niet kon draaien en het zat gewoon vervelend. De helft van de tijd ben je aan het lachen over zulke dingen, de andere helft denk je gewoon aan de vette cheque die eraan komt. Het is zeker niet minderwaardig, maar wel een hele andere instelling en manier van filmen''.

McShane zei ook dat het erg lastig is om tegenwoordig door te breken als acteur: ''Veel filmscholen zijn erg duur, iets wat de meeste jongeren zich niet kunnen permitteren. Ik vind dat doodzonde, de enige kans die je maakt om opgemerkt te worden is als je werkt aan kleinere projecten en dan maar hopen dat je je doel bereikt. Het is gewoon jammer dat veel studenten er niet het budget voor hebben en er dan maar van afzien. Soms breken acteurs zoals Tom Hiddleston en Eddie Redmayne wel door, maar zij zijn allebei niet naar een of andere dramaschool gegaan. Niet dat daar iets mis mee is, het zijn allebei talentvolle en aardige gasten, maar het zou gewoon allemaal iets gemakkelijker en beter zijn als de boel voor iedereen wat toegankelijker was''.

Ook regisseur David Lynch (bekend van Mulholland Drive) liet weten tegen deze nieuwe rage te zijn. David Lynch kondigde een paar dagen geleden aan te stoppen met films maken, aangezien er ''teveel is veranderd''. De regisseur heeft trouwens al meer dan 10 jaar geen film meer gemaakt, maar maakt wel een korte terugkeer op het kleine scherm voor het nieuwe en derde seizoen van Twin Peaks.



NieuwsFilm

meest populair