Vervolg 'Alien: Covenant' wordt snel opgenomen

Vervolg 'Alien: Covenant' wordt snel opgenomen

En wat vond hij van de Alien-film van Neill Blomkamp.

Met een voorlopige score van 75% op Rotten Tomatoes is de ontvangst van Alien: Covenant netjes en de film zal ongetwijfeld de nodige fans van het eerste uur naar de bioscoopzalen trekken. Aan het vervolg wordt al gewerkt. Ridley Scott sprak met IGN.

"We schrijven nu het script. Ik zal binnen 14 maanden gaan starten met filmen," aldus de man achter de geliefde sci-fi horrorfranchise. Ook sprak Scott over de gecancelde Alien-film van Neill Blomkamp (Chappie, District 9). Hij noemde deze film Awakening, een titel die hij eerder gebruikte voor een van de vele Alien-prequelfilms die Scott nog wil maken.

"Ze wilden Alien doen, of, Awakening, met Neill Blomkamp. Ik zei dat het goed was en ik zou de producent worden. Ik zou het gedaan hebben. Echter wel een vraag, waarom beiden laten bestaan? Het lijkt erop alsof je je grote teen eraf schiet. Het is niet logisch. Maar ze gingen er niet mee door, Fox, dus ik bleef erbuiten."

Inclusief Covenant zouden er nog vijf Alien-prequelfilms moeten volgen om zo terug te keren bij Scotts originele Alien uit 1977. Een van die prequels zou zelfs een prequel zijn die zich voor Covenant afspeelt. Deze laatste draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair