Arthouse

Steve McQueen maakt documentaire 2pac

In samenwerking met de familie van de overleden rapper.

door Kaj van Zoelen om 13:52 in Arthouse
Oscarwinnaar Steve McQueen (Hunger, Shame, 12 Years s Slave) gaat een documentaire maken over het leven van Tupac Shakur.

Dit gaat McQueen doen in samenwerking met de familie van de in 1996 vermoorde rapper, en wordt een 'geautorizeerd' project genoemd. Het is een samenwerking tussen White Horse Pictures, het productiebedrijf dat o.a. De recentste Beatles documentaire maakte, en Amaru Enterainment, het bedrijf van Afeni Shakur, de moeder van Tupac. Zijn tante Gloria Cox zal executive producer zijn.

McQueen zei over het doorgaan van dit project: ''Ik vind het heel ontroerend en spannend om het leven van deze legendarische artiest te gaan verkennen en in de context van zijn tijd te plaatsen. Ik herinner me nog hoe, toen ik in 1993 op NYU (New York University) op de filmschool zat en de mijn wereld en die van Tupac op een kleine manier overlapten via een gezamenlijke vriend. Weinigen schitterden zo stralend als Tupac Shakur. Ik kijk er naar uit om goed samen te werken met zijn familie om het onverbloemde verhaal van dit grote talent te vertellen.''

Ondertussen komt dit jaar ook de Tupac Shakur biopic All Eyez On Me uit, terwijl Johnny Depp de hoofdrol moet gaan spelen in LAByrinth, over de moorden op zowel Tupac als op The Notorious BIG. Steve McQueen is momenteel aan het werk aan de Britse thriller Widows met onder andere Viola Davis, Liam Neeson en Andre Holland.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair