Mark Hamill: Superheldenfilms moeten betere verhalen krijgen

Mark Hamill: Superheldenfilms moeten betere verhalen krijgen

Hij vreest dat de markt oververzadigd raakt.

Mark Hamill is al veertig jaar een icoon in cinema. Hij brak natuurlijk in 1977 met A New Hope door als Luke Skywalker en is in december weer te zien in The Last Jedi. Maar tussendoor sprak de acteur ook jarenlang de stem van Batman-schurk The Joker in. Daarom heeft hij ook een uitgesproken visie op superheldenfilms.

Hamill sprak met USA Today en maakte duidelijk waarin volgens hem het grootste verbeterpunt ligt. "Ik weet niet wat er aan de hand is met superheldenfilms. Ze zijn fantastisch, maar ik geloof dat we een punt van oververzadiging bereiken. Dus dat is waarom het verhaal zo belangrijk is, want alle gimmicks en aller er omheen brengt je maar zover. Dat is wat ik wil, betere verhalen."

Wellicht dat de acteur vooral refereert naar de vele superheldenfilms die op dit moment uitkomen. Denk maar aan Justice League, de Avengers-films en de vele solofilms die gemaakt worden. Alleen al Marvel brengt drie films per jaar uit, en dan heb je nog DC en Fox met hun eigen films. Dat er gevreesd wordt voor een verzadigde markt en teruglopende opbrengsten is dan ook niet heel raar.

Superheldenfilms met wat uniekere verhalen lijken het ook beter te doen. Denk maar aan Logan en nu Wonder Woman, die precies om de betere verhalen lof oogsten. Hoe denken jullie over de hoeveelheid superheldenfilms die op dit moment uitgebracht worden?

NieuwsFilm

meest populair