'Choquerend' beeldmateriaal weggeknipt uit 'Alien: Covenant' in China

'Choquerend' beeldmateriaal weggeknipt uit 'Alien: Covenant' in China

Helaas niet de eerste en hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste keer...

Momenteel is Alien: Covenant zowat overal ter wereld in de cinema's te zien, alleen krijgt niet iedereen de kans om de film in zijn geheel te aanschouwen. In China zijn er namelijk maar liefst zes minuten uit de film verwijderd. De rest van het artikel bevat wel een lichte spoiler over wat er in de film gebeurt, dus verder lezen is op eigen risico!

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in China; eerder dit jaar werden er maar liefst 14 minuten uit Logan geknipt en ook nog eens zo'n 8 minuten uit Resident Evil: The Final Chapter. Deze keer zijn er niet alleen een paar gewelddadige en bloederige scenes uitgehaald, maar ook de kus tussen de twee androïden, Walter en David (beiden gespeeld door Micheal Fassbender). De meeste bioscoopgangers in China zullen er inmiddels wel redelijk aan gewend zijn dat grafische scenes verwijderd worden, maar sommigen vonden het toch wel jammer dat de 'gay kiss' eruit gehaald werd, aangezien deze belangrijk was voor het verhaal.

Chinese filmcritici hebben namelijk hun beperkte versie vergeleken met de onaangepaste en volledige film en zeggen dat het geheel toch heel anders uitvalt nu. Ook had een bioscoopganger, genaamd Yu, erover gelezen en dus probeerde hij vervolgens de plekken te vinden waar de scenes verwijderd waren: ''Sommige verwijderde scenes vallen niet eens op en je weet niet eens dat je ze mist, maar je merkt wel echt een gat op waar de kusscene is weggehaald''.

Het is niet de eerste keer dat China dit soort harde maatregelen tegen een film treft om dezelfde redenen. In 2005 werd Brokeback Mountain er niet eens uitgebracht, ondanks het feit dat de film geregisseerd werd door de Taiwanese Ang Lee, die erg populair is in China. Ook de grote Oscarwinnaar Moonlight was er niet te zien. Homoseksuele scenes worden in China ook vaak verwijderd uit series en tv-shows.



NieuwsFilm

meest populair