Algemeen

'Choquerend' beeldmateriaal weggeknipt uit 'Alien: Covenant' in China

Helaas niet de eerste en hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste keer...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 18:07 in Algemeen
Momenteel is Alien: Covenant zowat overal ter wereld in de cinema's te zien, alleen krijgt niet iedereen de kans om de film in zijn geheel te aanschouwen. In China zijn er namelijk maar liefst zes minuten uit de film verwijderd. De rest van het artikel bevat wel een lichte spoiler over wat er in de film gebeurt, dus verder lezen is op eigen risico!

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in China; eerder dit jaar werden er maar liefst 14 minuten uit Logan geknipt en ook nog eens zo'n 8 minuten uit Resident Evil: The Final Chapter. Deze keer zijn er niet alleen een paar gewelddadige en bloederige scenes uitgehaald, maar ook de kus tussen de twee androïden, Walter en David (beiden gespeeld door Micheal Fassbender). De meeste bioscoopgangers in China zullen er inmiddels wel redelijk aan gewend zijn dat grafische scenes verwijderd worden, maar sommigen vonden het toch wel jammer dat de 'gay kiss' eruit gehaald werd, aangezien deze belangrijk was voor het verhaal.

Chinese filmcritici hebben namelijk hun beperkte versie vergeleken met de onaangepaste en volledige film en zeggen dat het geheel toch heel anders uitvalt nu. Ook had een bioscoopganger, genaamd Yu, erover gelezen en dus probeerde hij vervolgens de plekken te vinden waar de scenes verwijderd waren: ''Sommige verwijderde scenes vallen niet eens op en je weet niet eens dat je ze mist, maar je merkt wel echt een gat op waar de kusscene is weggehaald''.

Het is niet de eerste keer dat China dit soort harde maatregelen tegen een film treft om dezelfde redenen. In 2005 werd Brokeback Mountain er niet eens uitgebracht, ondanks het feit dat de film geregisseerd werd door de Taiwanese Ang Lee, die erg populair is in China. Ook de grote Oscarwinnaar Moonlight was er niet te zien. Homoseksuele scenes worden in China ook vaak verwijderd uit series en tv-shows.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Toch triest dat het er in bepaalde landen nog steeds zo aan toe gaat...

Goov25

Avatar

Ik kan me die scene niet eens meer herinneren! Had op mij geen choquerend effect blijkbaar ;)

Decepticon

Avatar

Waarom mogen de Chinese filmcritici de R-rated versie wel zien en het publiek niet? Gaat toch nergens over!?

Ik ben bij dat ik niet in zo'n 'achterstands' communistisch land woon.

Als je bloederige scènes verwijderd, dan merk je dat echt wel.

Prince John

Avatar

@ Decep
Ik weet niet of zij wel de R-Rated versies mogen zien of er op een of andere manier aankomen of het ergens anders zien? Weet het niet.

Tijdje terug was ook Gladiator op tv; alle gewelddadige en bloederige scenes waren uit de film gehaald, was gewoon niet te kijken... Ook 14 min uit Logan, wat zal dat de film verpesten zeg... Maar het is nog veel erger wat China doet met sommige homoseksuelen, dat wordt echt afgeschilderd als een ziekte daar...

Banned

Avatar

Een van de hoogtepunten uit de film heeft men eruit gesneden. Breng hem dan niet uit hé.

Akke Moeka Hara

Avatar

Villen levend honden en wasberen op de weekmarkt voor je ogen, eten nog eens een lekkere kat met dipsaus als ze savonds een filmpje opzetten, maar al dat Amerikaanse geweld da kennie.

Leon81

Avatar

Waardeloos!

KevinGrin

Avatar

En dan eten ze wel weer katten in dat gekke land...

Poeyas

Avatar

Ja maar je krijgt wel voor ieder minuut dat uitgeknipt is een klein potje sambal op je tong gedurende film.

Ed Crane

Avatar

Ja heel leuk, maar dan blijkt dat men in Amerika ook veelvuldig standaard gecensureerde versies van films uitbrengt voor de tv, in vliegtuigen, tere zieltjes etc. en dat veel biosversies in de VS ook gecensureerd blijken omdat later unrated versies uitkomen etc. Goed, is allicht niet 100% hetzelfde, maar toch.

De Coens namen het ervan en maakten het censureren van The Big Lebowski, waarvoor zijzelf het gekuiste alternatieve materiaal moesten opnemen, belachelijk door belachelijke dialogen op te nemen, zoals:

"This is what happens when you find a stranger in the Alps!"

Master Of Films

Avatar

KevinGrin "En dan eten ze wel weer katten in dat gekke land..."
Wel met potje sambal erbij. Tssss...voor minder wordt het hond in de pot.

nieuwslaatste nieuws

meest populair