Algemeen

Gaat 'Transformers: The Last Knight' floppen in de States?

De score van Age of Extinction lijkt ver weg.

door Bram de Groot om 16:04 in Algemeen
Het zou zomaar kunnen dat de bioscoopbezoekers een "been there, done that"-gevoel hebben met de Transformers-franchise. Het gebeurt nog wel eens dat dit vooral te zien is in de States, waar bepaalde grote franchises de laatste jaren fors lijken in te leveren. Denk aan het recente Fast & Furious 8 en Pirates 5. Het lijkt erop dat ook Transformers: The Last Knight het financieel fors minder gaat doen.

Na een opnieuw erg mager ontvangst draait de vijfde Transformers-film van Michael Bay ondertussen in de Amerikaanse bioscoopzalen. De film haalde een degelijke $5,5 miljoen op in de openingsnacht, van dinsdag op woensdag. Er wordt verwacht dat The Last Knight tot en met zondag circa $70 miljoen gaat ophalen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. En dat zou verhoudingsgewijs erg mager zijn. De voorganger Age of Extinction noteerde nog zo'n $100 miljoen van vrijdag tot en met zondag.

En dit met de wetenschap dat Age of Extinction ($245,4 miljoen) als fors minder opleverde ten opzichte van het best scorende deel, Revenge of the Fallen ($402,1 miljoen). Ook het eerste deel deed het sterk met $319,2 miljoen. Het derde deel Dark of the Moon mocht met $352,4 miljoen Noord-Amerikaanse opbrengst ook niet klagen.

Maar gelukkig voor de financierders staat tegenover de Noord-Amerikaanse omzetten de omzet buiten de States. En die lijkt opnieuw indrukwekkend te gaan worden. Het eerste weekend wereldwijd zou volgens Deadline uitkomen op een bedrag tussen de $237,5 miljoen en $270 miljoen. De film draait dan in ongeveer 80% van de wereldwijde bioscopen.

Nieuwsgierig naar de FilmTotaal recensie van onze Jim Pedd? Ga na hoe hij tot zijn 2,5 ster is gekomen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gotrunks

Avatar

In states ja, in china nee

horizon

Avatar

Age of Extinction kende een relatief grote marketing campagne in China. Inclusief product placement.

Gezien lokatie had ik intensieve Britse campagne verwacht. Brexit zal wel financiele roet in het eten hebben gegooid.

Verenigde Staten zal wel tegenvallen deze keer. Wereldwijd zal goed genoeg zijn.

Ed Crane

Avatar

Zal weer veel binnenhalen aan product placement en speelgoed en andere commerciële tie-ins dus sowieso zullen ze daar niet zo zitten te zweten.

Master Of Films

Avatar

Transformers: The Last Knight een flop. Hell no.
Dat geld stroomt wel binnen.

Banned

Avatar

Al dat geroep van het wordt een flop en het is een flop zoals bijvoorbeeld bij Pirates 5. Die zit ondertussen boven de 600.000! Onmiddelijk storm zal het niet lopen voor T5, maar die films hebben hun vast publiek net zolas Fast and Furious en dat franchise is exht het noorden kwijt. Deze films zullen blijven geld binnen brengen, alleen zal een nieuwe koerswijziging voor het franchise meer dan welkom zijn met de Bumblebee spin off.

Gigan72

Avatar

De usa is niet meer het land waar films het meeste geld op brengen die tijd is geweest.
Ik moet wel zeggen dat ze de laatste tijd wel heel snel gillen flop dit flop dat.
Wacht gewoon een tijdje als die overal draait dan kan je pas echt zeggen of het top of flop is.

Transformers gaat genoeg geld op brengen misschien geen miljard maar rond de 800 miljoen lukt zeker wel.

GreenHornet

Avatar

er zijn genoeg slechte films geweest die men een flop noemen terwijl het genoeg geld op bracht.

NieuwsFilm

meest populair