Gaat 'Transformers: The Last Knight' floppen in de States?

Gaat 'Transformers: The Last Knight' floppen in de States?

De score van Age of Extinction lijkt ver weg.

Het zou zomaar kunnen dat de bioscoopbezoekers een "been there, done that"-gevoel hebben met de Transformers-franchise. Het gebeurt nog wel eens dat dit vooral te zien is in de States, waar bepaalde grote franchises de laatste jaren fors lijken in te leveren. Denk aan het recente Fast & Furious 8 en Pirates 5. Het lijkt erop dat ook Transformers: The Last Knight het financieel fors minder gaat doen.

Na een opnieuw erg mager ontvangst draait de vijfde Transformers-film van Michael Bay ondertussen in de Amerikaanse bioscoopzalen. De film haalde een degelijke $5,5 miljoen op in de openingsnacht, van dinsdag op woensdag. Er wordt verwacht dat The Last Knight tot en met zondag circa $70 miljoen gaat ophalen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. En dat zou verhoudingsgewijs erg mager zijn. De voorganger Age of Extinction noteerde nog zo'n $100 miljoen van vrijdag tot en met zondag.

En dit met de wetenschap dat Age of Extinction ($245,4 miljoen) als fors minder opleverde ten opzichte van het best scorende deel, Revenge of the Fallen ($402,1 miljoen). Ook het eerste deel deed het sterk met $319,2 miljoen. Het derde deel Dark of the Moon mocht met $352,4 miljoen Noord-Amerikaanse opbrengst ook niet klagen.

Maar gelukkig voor de financierders staat tegenover de Noord-Amerikaanse omzetten de omzet buiten de States. En die lijkt opnieuw indrukwekkend te gaan worden. Het eerste weekend wereldwijd zou volgens Deadline uitkomen op een bedrag tussen de $237,5 miljoen en $270 miljoen. De film draait dan in ongeveer 80% van de wereldwijde bioscopen.

Nieuwsgierig naar de FilmTotaal recensie van onze Jim Pedd? Ga na hoe hij tot zijn 2,5 ster is gekomen.



NieuwsFilm

meest populair