Algemeen

'Spider-Man: Homecoming' krijgt meerdere after-credits scènes

Misschien volgt wel de introductie van [...]

door Jeffrey Kouters om 17:49 in Algemeen
Binnenkort worden de wereldwijde bioscoopzalen getrakteerd op alweer de tweede reboot van de Spider-Man franchise. Ditmaal, dankzij een deal tussen Marvel Entertainment en Sony Pictures, verschijnt de geliefde spinnenman in het Marvel Cinematic Universe. Een filmuniversum vol tradities, waaronder de gebruikelijke toegiften voor, tijdens of na de aftiteling. Ook Spider-Man: Homecoming zal meerdere van deze scènes bevatten, volgens regisseur Jon Watts.

Recentelijk verbrak Guardians of the Galaxy Vol. 2 nog alle records, doordat regisseur James Gunn maar liefst vijf after-credits scènes verwerkte in de aftiteling van zijn prent. Dat is voor een gemiddelde film misschien net een beetje te veel van het goede, maar wie weet wat de studio ditmaal in petto heeft voor de trouwe en fanatieke fans van het superheldengenre.

Mogelijk zal één van de bonusscènes alvast een opzetje zijn naar het voor 5 juli 2019 ingeplande vervolg in de rondslingerende spinnenmanfranchise. Wellicht worden klassieke karakters uit het 'Spider-Man'-universum, zoals slechteriken Norman en Harry Osborn, liefje Mary Jane Watson of Daily Buggle-hoofdredacteur J. Johan Jameson wel geïntroduceerd in de altijd geliefde toegiften van het superheldenfilmhuis.

Op 2 november verschijnt de eerstvolgende Marvel-film na Spider-Man: Homecoming; Thor: Ragnarök van regisseur Taika Waititi. Aangezien we nog vrij weinig beeldmateriaal van het derde solo avontuur van de dondergod hebben gezien, is het best aannemelijk dat wie iets te zien krijgen van Ragnarök. Eventueel zou een kleine teaser voor Avengers: Infinity War ook kunnen, maar dat lijkt toch waarschijnlijker voor Thor: Ragnarök. Een scène met de koning van Wakanda, ofwel Black Panther, is gezien de onlangs vrijgegeven eerste teaser trailer misschien iets minder logisch, maar natuurlijk niet uitgesloten.

In Spider-Man: Homecoming zien we hoe Peter Parker (Tom Holland) na zijn korte avontuur als Avengers-knokvee weer moet wennen aan zijn simpele dagelijkse scholierenbestaan. Peter kan niet stilzitten en wanneer er een duistere groep criminelen met geavanceerde wapens verschijnt in New York City, besluit hij, verscholen onder zijn alias Spider-Man, in te grijpen om zich te kunnen bewijzen aan zijn mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter wil niets liever dan een spannende voltijdbaan bij The Avengers!

Hieronder nog een leuke tv spot waarin Peters zeer fris ogende tante May, gespeeld door niemand minder dan Oscar-winnares Marisa Tomei, centraal staat. Zeker eventjes kijken dus!


VRAAG: Wat zouden jullie graag willen zien in de after-credits scènes van Spider-Man: Homecoming? Laat het ons weten in de comments!

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Het zou gaaf zijn als Marvel The Sinister Six gaat doen. Ze gaan nog 2 sequels uitbrengen na Homecoming. Het zou gaaf zijn als die 2 vervolgen gaan toewerken naar een Sinister Six film. Volgorde dus:

Spider-Man Homecoming
Spider-man 2
Spider-Man 3
Spider-Man vs Sinister Six

Scheerzeep

Avatar

@Mas7

Gezien het feit dat een hele hoop bekende villains gaan worden gebruikt in de Sony films, acht ik de kans op een Sinister Six-film in het MCU niet erg groot. Ze moeten dan de sequels ook vol gaan proppen met villains en we hebben allemaal al eens gezien hoe waardeloos dat vaak uitpakt. Maar, wie weet! Mij lijkt het wel ontzettend gaaf inderdaad!

benjamin

Avatar

Het valt mij op dat ondanks het feit dat dat duidelijk (tot nu toe in ieder geval) nooit puur de strategie was, er toch steeds wordt verondersteld dat een after credit scene naar de volgende film zou verwijzen puur omdat dat de volgende film is.

Ereptile

Avatar

Een referentie naar Doc Ock, of The Lizard, of The Scorpion zou wel heel tof zijn. Zeker Scorpion zou goed uit kunnen pakken als ze de technische route blijven houden! Smiley face

the12rz

Avatar

venom teaser zou toch ook wel vet zijn weten we gelijk dat het deel uitmaakt van het MCU

GreenHornet

Avatar

Symbion verhaal moeten ze rebooten omdat Marvel ook in Space is

Master Of Films

Avatar

Wat! Veel end and after credits.
Eerst zit DC MCU na te apen en nu zit Sony MCU na te apen. Zal mij ook verbazen er veel reclame wordt gemaakt voor Vemon and his Sinister Six Sisters.

Sunspot

Avatar

Die after credits van Guardian of the Galaxy waren totaal niet spannend.

Sowieso zwaar matige film, vooral vergeleken met 1e deel, daar genoot ik echt van, maar bij de 2e film was ik blij toen het was afgelopen.

Decepticon

Avatar

Amy Pascal heeft per ongeluk al min of meer bevestigd, dat Venom onderdeel zal zijn van de MCU.
Werd deze week op Collider Movietalk besproken.

Gigan72

Avatar

Avatar 2 trailer .... met asn het einde de text met een lachende James Camaron.... release date 2029

Frietgezicht

Avatar

Hoe meer after credits scenes,hoe meer nikszeggend ze zijn.
Dat gevoel van Samuel L Jackson in de credits van Iron Man of Thanos in de credits van The Avengers heb ik allang niet meer gehad en de after credits scenes zijn meestal niet eens de moeite waard om voor te blijven zitten.

Frietgezicht

Avatar

@ Scheerzeep, op zich is 2 villains prima te doen per film als ze het goed aanpakken en dan heb je er dus al 6 na de 3e films.
In deze zitten Shocker en Vulture al.
Je hoeft ze zelfs niet allemaal te gebruiken want je kunt er ook 2 in die film zelf introduceren.

SuPa

Avatar

Opbouw naar Sinister Six en verwijzing naar Venom zou leuk zijn. Ben benieuwd of het publiek niet Spiderman moe is na twee reboots.

NieuwsFilm

meest populair