TV-tips week 26: Mad Max 2, Blue Jasmine & meer

TV-tips week 26: Mad Max 2, Blue Jasmine & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Mad Max 2: The Road Warrior (1981)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: George Miller | Cast: Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston, Max Phipps

Mad Max is een heldhaftige eenling die, op een eindeloze zoektocht naar brandstof, de desolate Australische outback afschuimt. Samen met de armetierige verdedigers van een benzine-depot moet hij het opnemen tegen een bende bizarre krijgers onder leiding van The Humungus, die gevreesd worden om hun genadeloos optreden. Als de hel op spectaculaire wijze losbrandt, zijn de gevolgen niet te overzien. Bekijk de trailer van Mad Max 2: The Road Warrior.

Pocahontas (1995)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Mike Gabriel, Eric Goldberg | Cast: Irene Bedard, Judy Kuhn, Mel Gibson, David Ogden Stiers

De komst van een mysterieus schip vol Engelse kolonisten, geleid door de dappere Kapitein John Smith, trekt de aandacht van Pocahontas, een beeldschone Indiaanse prinses, en haar volk. Daarmee begint een ongelofelijke reis vol liefde, van de komische capriolen van de ondeugende wasbeer Meeko en de uitbundige kolibrie Flit tot de ingrijpende beslissing van Pocahontas waardoor twee werelden zullen ontstaan. Bekijk de trailer van Pocahontas.

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Kevin Reynolds | Cast: Kevin Costner, Morgan Freeman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Christian Slater

Robin Of Locksley is een van de overlevenden van de kruistochten, en zit in de gevangenis van Jeruzalem. Hij ontsnapt, en wanneer hij na een zware tocht terug is in Engeland, ontdekt Robin dat zijn vader is vermoord en het volk wordt onderdrukt. Bekijk de trailer van Robin Hood: Prince of Thieves.

10 Things I Hate About You (1999)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Gil Junger | Cast: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik

Bianca is erg populair op school en zou graag op een afspraakje gaan. Maar in het huishouden geldt een strikte regel dat dat niet mag totdat haar oudere zus een vriend heeft. Bianca wil zo graag een afspraakje dat ze besluit om een man te vinden voor haar zus. Bekijk de trailer van 10 Things I Hate About You.

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Milos Forman | Cast: Michael Berryman, Peter Brocco, Dean R. Brooks, Alonzo Brown

De rebelse McMurphy komt tegen zijn wil in een gekkenhuis terecht. Daar botst hij al snel met de autoritaire zuster Ratched die het instituut met ijzeren hand leidt. Wanhopig probeert McMurphy zijn medepatienten op te zetten tegen de repressie en de dodelijke atmosfeer. Bekijk de trailer van One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Alleen maar nette mensen (2012)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Lodewijk Crijns | Cast: Geza Weisz, Imanuelle Grives, Jeroen Krabbé, Annet Malherbe

'Alleen maar nette mensen' gaat over David Samuels, die komt uit een intellectueel Joods gezin uit Amsterdam Oud-Zuid. Door zijn uiterlijk wordt hij door vreemden echter vaak als Marokkaan gezien. David heeft een voorliefde voor donkere vrouwen en zijn zoektocht naar zijn ideale vrouw leidt hem naar de Bijlmer, waar hij hoopt zijn geluk te vinden.

Lees de recensie van Alleen maar nette mensen geschreven door Filmtotaal -

Bekijk de trailer van Alleen maar nette mensen.

Blue Jasmine (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Woody Allen | Cast: Cate Blanchett, Joy Carlin, Richard Conti, Glen Caspillo

Een huisvrouw geniet van het goede leven in New York totdat een acute crisis haar dwingt om zich een meer bescheiden levensstijl aan te meten in San Francisco. Haar zus is hier ook woonachtig. In haar nieuwe woonplaats maakt ze ook kennis met een man.

Lees de recensie van Blue Jasmine geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Blue Jasmine.


NieuwsFilm

meest populair