'War for the Planet of the Apes' op weg naar minder goed openingsweekend dan voorgangers

Het lijkt erop dat de franchise minder mensen naar de bioscoop lokt dan eerst.

Vroege cijfers wijzen erop dat War for the Planet of the Apes het wel eens minder goed zou kunnen doen dan zijn voorganger Dawn. In de Verenigde Staten staat de film op een verwacht openingsweekend van 55 tot 65 miljoen dollar. Dat is niet goed vergeleken met de vorige films.

De eerste film in de rebootreeks, Rise, opende met 54,8 miljoen dollar. Dawn lanceerde met 72,6 miljoen dollar. Beide films haalden samen 1,2 miljard dollar op wereldwijd en Dawn bleek het vooral goed te doen in andere delen van de wereld dan Noord-Amerika. Ook War zal vooral buiten de Verenigde Staten en Canada veel omzetten.

Ondanks de enthousiaste recensies lijkt het publiek dus lang niet zo warm te lopen voor de film als studio Fox verwacht zou hebben. De typische zomerblockbusters doen het allemaal minder goed dan verwacht. Zo haalde Pirates 5 en ook Transformers 5 minder op in de VS dan verwacht. Maar die films scoorden niet zo'n goede recensies, waar War wel er goed ontvangen is. Wellicht dat die recensies compenseren.

De door Matt Reeves geregisseerde film zal vanaf 13 juli in de bioscoop draaien.



NieuwsFilm

meest populair