Marvel Cinematic Universe naar nieuw hoogtepunt

Marvel Cinematic Universe naar nieuw hoogtepunt

En stijgend.

Al geruime tijd staat het op zich nog prille Marvel Cinematic Universe te boek als de financieel succesvolste filmreeks ooit. En het lijkt er komende jaren niet op dat er een andere filmreeks aan gaat tippen. Het zestiende en meest recente deel Spider-Man: Homecoming bracht de totaalscore langs $12 miljard wereldwijd.

De aangescherpte topscore is maar liefst $3,5 miljard meer dan J. K. Rowling's Wizarding World, oftewel de Harry Potter en Fantastic Beasts-films, en $4,5 miljard meer dan de Star Wars-films. Overigens hadden deze twee reeksen slechts negen films nodig om tot hun scores te komen.

Van de zestien titels in het Marvel Cinematic Universe blijft The Avengers (2012) de best scorende film met maar liefst $1,5 miljard. De tweede Avengers-film Age of Ultron (2015) staat op een prima tweede plaats met $1,4 miljard en The Incredible Hulk kwam in 2008 tot slechts $263,4 miljoen. Het eerder dit jaar verschenen Guardians of the Galaxy Vol. 2 draait nog steeds in de wereldwijde bioscoopzalen en staat tot op heden op bijna $860 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair