Waarom Hollywoodfilms het zo slecht doen deze zomer

Waarom Hollywoodfilms het zo slecht doen deze zomer

Misschien wordt het eens tijd voor iets echts origineels?

Filmreeksen die ooit garant stonden voor succes aan de (Amerikaanse) kassa, doen het dit jaar zeer slecht. Ooit succesvolle giganten als bijvoorbeeld Pirates of the Caribbean en Transformers kwamen dit jaar met alweer een vijfde deel in ongeveer tien jaar, en liepen beiden tegen obstakels als negatieve recensies en slechte reacties van het publiek op. En dus tegenvallende opbrengsten.

Ondertussen zijn de verwachtingen voor War of the Planet of the Apes niet bepaald hoog. Spider-Man: Homecoming is tot nu toe de enige echte hoogvlieger, maar dat is niet genoeg. Met geen enorme films meer op de planning in augustus lijkt het een zeer matige zomer voor Hollywood te gaan worden, qua opbrengsten (over de kwaliteit hebben we het niet eens).

Wat hebben al deze titels gemeen? Dat het vaak de zoveelste sequel is op een recente film, in korte tijd, die al jaren van te voren ingepland zijn omdat het belangrijkste voor de studio's niet de film was, maar de releasedatum. Die werd eerst vastgelegd, en dan moest daarna opeens nog maar de film gemaakt worden. Mensen beginnen dat toch een beetje zat te worden, en blijken niet zo te zitten wachten op alweer een avontuur van Jack Sparrow of Optimus Prime.

Niet dat pogingen tot nieuwe reeksen nu wel goed draaien. Zowel The Mummy als King Arthur: Legend of the Sword moesten een nieuwe franchise starten, maar flopten keihard na smadelijke reacties van publiek en pers. Beiden zijn remakes van oude films en/of herinterpretaties van bekende verhalen. Misschien wordt het eens tijd voor iets echts origineels? Waarschijnlijk zal Hollywood doorgaan op de huidige voet tot er een reeks échte flops elkaar opvolgt, een paar tegenvallers is niet genoeg.



NieuwsFilm

meest populair