Algemeen

"Affleck vertrekt nu al als 'Batman'"

De acteur zou niet meer willen.

door Jim Pedd om 22:57 in Algemeen
Regisseur Matt Reeves werd al aangetrokken als vervanger voor Ben Affleck voor The Batman. Maar nu lijkt het erop dat Warner ook wil dat iemand anders de rol van Batman gaat spelen. Volgens The Hollywood Reporter werkt de studio aan vervanging van de acteur:

"Ben Affleck trekt dit weekend naar de Comic-Con om Warner Bros.' aankomende Justice League-film te promoten. Maar hoe vaak trekt hij nog het Batsuit aan? Waarschijnlijk niet meer zo vaak, als dat ooit nog gebeurt." Bronnen van het vakblad vertellen dat Warner van plan is Afflecks Batman uit de franchise te schrijven en die wisseling van de wacht in een van de films uit te leggen.

Waarom precies is niet duidelijk, maar mogelijk is dat Affleck gewoon te oud aan het worden is voor de rol. Hij is nu 45 en wellicht rond de vijftig tegen de tijd dat hij in de eerste solofilm zou spelen. Warner zou juist voorkeur hebben voor jongere acteurs voor het DCEU en daarom Affleck wellicht willen vervangen.

Dat terwijl de Batman die we in Zack Snyders Batman v Superman ontmoetten juist vernieuwend was vanwege zijn leeftijd. Maar nu Snyder om familieomstandigheden uit de productie van Justice League gestapt is, heeft men hem vervangen door Joss Whedon. Die geeft leiding aan flinke heropnames.

Er zou verder niet alleen sprake zijn van vervanging van Affleck om zijn leeftijd. De acteur zou zelf ook twijfelen over het blijven spelen van het personage. De bedoeling is om met The Batman van Reeves een trilogie te lanceren, en dat zou kunnen betekenen dat Affleck nog meer dan tien jaar aan de rol vast zit. Daar zou hij zelf niet zoveel zin in hebben.

De officiële lijn van Warner is nog altijd duidelijk Studiobaas Toby Emmerich vertelde tegen THR: "Ben is onze Batman. We houden van hem als Batman. We willen dat hij zo lang als mogelijk de cape draagt." Wellicht wordt dat echter niet zo lang, als we THR moeten geloven.

Natuurlijk zijn de opmerkingen van een enkele anonieme bron niet zo heel veelzeggend, maar de ontwikkelingen achter de schermen bij het DCEU wijzen wel op een situatie waarin Affleck langzaam terzijde geschoven wordt. Het scenario dat hij samen met Geoff Johns schreef voor The Batman werd immers ook al geheel in de prullenbak gedaan. Dat Warner werkt aan een nieuwe richting voor de franchise en Affleck mogelijk twijfelt, schept in elk geval ruimte voor een vertrek waar beide partijen vriendschappelijk uit elkaar kunnen.

Wat denken jullie van een eventueel vertrek van Affleck?

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PrinceVegeta

Avatar

Ik vond hem niet zeker slecht in BvS.. zou hem graag willen bezig zien in een 2de film.. Toch denk ik dat er betere acteurs zijn die batman/bruce wayne volwaardig kunnen maken.

Robbepost

Avatar

Dat zou bagger zijn......
En dan de wisseling van de wacht uitleggen in een film....... nee lijkt me niks :(

aspers

Avatar

Dit hadden ze niet eerder kunnen bedenken?
Vond 'm geen geweldige batman om eerlijk te zijn, maar dit is wel erg slecht (als het waar is).

Speedster

Avatar

Als het waar is hadden ze dit idd eerder mogen bedenken, zoals aspers al zei. Als ze dan toch zo graag van hem af willen/hij wil stoppen zie ik Batman nog liever sterven dan vervangen worden middenin een franchise. Ik vind Affleck alvast een goede Batman.

Sunspot

Avatar

Haha, kom op man.

Decepticon

Avatar

Warner wilde toch juist een oudere Batman?!

Als dit waar is en ik denk dat dit wel het geval is, wist Armie Hammer Batman denk ik.
Ik heb vanaf het begin van dit gedonder al gezegd dat Affleck heel snel zal doen stoppen als Batman.

Heel jammer voor WB dit, maar hadden ze maar een beter plan moeten opzetten en echte filmproducenten in moeten schakelen.

JamesBond

Avatar

Zoals Decepticon al zegt: was Warner niet JUIST op zoek naar een oudere Batman voor Batman V Superman...? Affleck was één van de beste dingen aan die film!

ISIM

Avatar

Geloof er niets van. Wel toevallig zo vlak voor de nieuwe trailer van JL op Comiccon. Leeftijd is juist perfect. Zo kan ke juist Terry Mcginnis introduceren in het laatste deel.

ISIM

Avatar

Maar wat of wie is de bron?? Hoop niet dat er een artikel gewijd wordt aan een roddel?

Prince John

Avatar

Eens met iedereen hier, mocht dit waar zijn dan is het echt een gigantische domme actie/zet! Vond het juist zelf wel gaaf een oudere ervaren Batman, maar ja, ben toch geen al te grote DC fan, al vind ik het wel 'lelijk' tegenover Affleck mocht hij echt naar buiten worden gewerkt...

aac

Avatar

Ik vind deze Batman ook beter dan die van Nolan, groter bruter, overtuigender, alleen Affleck , ben ik nu eenmaal geen fan van.
Het was in den beginne een hele heisa rond de keuze van Affleck al, en nu hij het uiteindelijk is, wil hij der weer mee stoppen pff...

Indie Jones

Avatar

Ja laten we eindelijk stoppen met al die Batmans!! Die mag over 20 jaar wel weer opduiken.

ridjieddo

Avatar

Wow, wat lult filmtotaal slap zeg, waar komt die leeftijd in the picture? En dat Affleck zelf niet wil? De anonieme bron geeft alleen aan dat de STUDIO Affleck weg wilt werken, een reden wordt helemaal niet gegeven...echt alles voor de clickbait filmtotaal, niet cool!

Ereptile

Avatar

Batman Beyond misschien? Waarin een jonger iemand de rol overneemt en Bruce achter de schermen werkt?

Banned

Avatar

Konden ze daar dan niet eerder aan denken. En wat een soep dat DC universe. + als ze dit in een van de films willen uitleggen is dit Rises all over again.

Solid

Avatar

Vind affleck awesome als batman. Hij doet het echt heel goed. Zou graag een solofilm met hem zien...

GreenHornet

Avatar

DC had Spider-man moeten volgen door een jonge Batman en Superman te casten. acteurs die nu spelen worden oud.

Gerlof1378

Avatar

Die hele DCEU is een zootje qua indeling en nu dit weer, ze hadden beter eerst solo films moeten maken van alle superhelden en toen de juiste Batman moeten casten. Nu vinden ze Affleck te oud kom op zeg, ik vind hem juist best goed gecast als Batman hij lijkt veel op The Dark Knight Returns van Frank Miller. Nu komt dus de Justice League waar ook flink aan is gesleuteld omdat er iemand anders aan het roer staat. Maar goed ik heb zoiets van ik was al klaar met DCEU en nu helemaal, ik kijk veel liever nog eens Christopher Nolans geniale Batman trilogy.

benjamin

Avatar

Ik weet nog altijd niet of ik die geruchten echt geloof, zeker omdat het zo'n bizar verhaal blijft. Zeker als die leeftijd plots een factor zou blijken, dat is nu toch echt iets dat je zeker kon voorzien toen je hem in de eerste plaats de rol gaf.

GreenHornet

Avatar

ik hoop toch wel dat DC: Batman Beyond in hun achterhoofd hadden toen ze Ben Affleck casten.

draganta

Avatar

Heb van in het begin gezegd dat hij al te oud was toen hij startte. Maar iedereen was oh jaaa een oudere batman.

zetmoon

Avatar

Ik heb niets met DC dus mij zal het allemaal worst wezen!
Maar die artikel komt wel wat roddelig en vaag over...

eltorro

Avatar

Dit is wel echt een clickbait artikel, hij vetrekt helemaal niet alleen is er een kans dat hij in de toekomst weg gaat en zelfs dan is het een roddel. En dat zijn leeftijd een probleem is is verzonnen door "The Hollywood Reporter".

nick84

Avatar

Batman films vind ik altijd cool om te zien van mij mogen ze die dan ook blijven maken. En Ben als Batman beviel mij ook goed. Ben is als Batman echt een badass. Zou hem dan ook nog wel in een solo film willen zien. Die andere gasten, de Justice League of zo' boeien me eerlijk gezegd niet zo heel veel. Batman moet gewoon lekker in z'n eentje boeven blijven stompen.

ISIM

Avatar

Affleck heeft net op SDCC gezegd dat alle rumors onzin zijn. Echt jammer dat een site als Filmtotaal hier aan mee doet. Site begint steeds meer een clickbait site te worden. Jammer, you are feeding the trolls.

Ed Crane

Avatar

...aaaaaaaaaand it's gone.

Rderegt

Avatar

Weer een onzin bericht van Filmtotaal.

noah81

Avatar

Hij is een waardeloze batman, heb die 1e film met hem als batman niet eens afgekeken zo slecht vind ik het. Snel een andere vinden!

Ed Crane

Avatar

Dan heb je precies de scènes gemist waarin we eindelijk eens een keer een bad-ass vechtende Batman te zien krijgen.

NieuwsFilm

meest populair