"Affleck vertrekt nu al als 'Batman'"

"Affleck vertrekt nu al als 'Batman'"

De acteur zou niet meer willen.

Regisseur Matt Reeves werd al aangetrokken als vervanger voor Ben Affleck voor The Batman. Maar nu lijkt het erop dat Warner ook wil dat iemand anders de rol van Batman gaat spelen. Volgens The Hollywood Reporter werkt de studio aan vervanging van de acteur:

"Ben Affleck trekt dit weekend naar de Comic-Con om Warner Bros.' aankomende Justice League-film te promoten. Maar hoe vaak trekt hij nog het Batsuit aan? Waarschijnlijk niet meer zo vaak, als dat ooit nog gebeurt." Bronnen van het vakblad vertellen dat Warner van plan is Afflecks Batman uit de franchise te schrijven en die wisseling van de wacht in een van de films uit te leggen.

Waarom precies is niet duidelijk, maar mogelijk is dat Affleck gewoon te oud aan het worden is voor de rol. Hij is nu 45 en wellicht rond de vijftig tegen de tijd dat hij in de eerste solofilm zou spelen. Warner zou juist voorkeur hebben voor jongere acteurs voor het DCEU en daarom Affleck wellicht willen vervangen.

Dat terwijl de Batman die we in Zack Snyders Batman v Superman ontmoetten juist vernieuwend was vanwege zijn leeftijd. Maar nu Snyder om familieomstandigheden uit de productie van Justice League gestapt is, heeft men hem vervangen door Joss Whedon. Die geeft leiding aan flinke heropnames.

Er zou verder niet alleen sprake zijn van vervanging van Affleck om zijn leeftijd. De acteur zou zelf ook twijfelen over het blijven spelen van het personage. De bedoeling is om met The Batman van Reeves een trilogie te lanceren, en dat zou kunnen betekenen dat Affleck nog meer dan tien jaar aan de rol vast zit. Daar zou hij zelf niet zoveel zin in hebben.

De officiële lijn van Warner is nog altijd duidelijk Studiobaas Toby Emmerich vertelde tegen THR: "Ben is onze Batman. We houden van hem als Batman. We willen dat hij zo lang als mogelijk de cape draagt." Wellicht wordt dat echter niet zo lang, als we THR moeten geloven.

Natuurlijk zijn de opmerkingen van een enkele anonieme bron niet zo heel veelzeggend, maar de ontwikkelingen achter de schermen bij het DCEU wijzen wel op een situatie waarin Affleck langzaam terzijde geschoven wordt. Het scenario dat hij samen met Geoff Johns schreef voor The Batman werd immers ook al geheel in de prullenbak gedaan. Dat Warner werkt aan een nieuwe richting voor de franchise en Affleck mogelijk twijfelt, schept in elk geval ruimte voor een vertrek waar beide partijen vriendschappelijk uit elkaar kunnen.

Wat denken jullie van een eventueel vertrek van Affleck?



NieuwsFilm

meest populair