Heropnames 'Justice League' wel heel grootschalig en duur

Heropnames 'Justice League' wel heel grootschalig en duur

Maar alles om een goede film te maken?

Dat Warner uitgebreide heropnames laat maken van Justice League, wisten we al. Hoe uitgebreid echter niet. In Variety lezen we echter alle details en daaruit blijkt dat de heropnames echt heel groot waren. Zo groot, dat het voor sommige acteurs moeilijk is om hun verschillende verplichtingen na te komen.

De heropnames, die plaatsvinden onder leiding van regisseur Joss Whedon, kosten een paar maanden volgens het vakblad. Ze duren daarmee even lang als de opnames van een gemiddelde mid-budget productie. De opnames richten zich volgens Variety met name op zaken als het dialoog en de manier waarop personages worden opgebouwd. Dat is Whedons ding, terwijl de grote actiescènes meer van Zack Snyder zijn. Desondanks krijgt Whedon overigens geen regisseurs-credit, die blijft voor Snyder. Whedon krijgt een lucratieve scenarioschrijver / producenten credit en een extra grote betaling. Die zou moeten lijken op wat Tony Gilroy kreeg voor Rogue One: A Star Wars Story, wat hem 5 miljoen dollar opleverde.

Wat de acteurs die terug moesten keren voor de heropnames betreft, loopt de tijd die ze op de set door moesten brengen uiteen. Gal Gadot en Jason Momoa hoefden maar twee weken terug te komen. Andere acteurs keerden vier weken terug, wat tot problemen leidde met hun andere werkzaamheden. Zo was het voor Ezra Miller problematisch omdat hij weg moest van de set van Fantasic Beasts 2. Gelukkig ging dat om een Warner-film, en waren er dus geen moeilijke onderhandelingen nodig

Vooral acteur Henry Cavill heeft het moeilijk gehad en moest steeds wisselen tussen Justice League en de opnames van Mission: Impossible 6. Die laatste film is van Paramount, dat niet wilde dat Cavill zijn snor zou scheren. In zijn contract voor M:I 6 staat dat hij een snor moest hebben en dus zal Warner die digitaal moeten weghalen.

Dat Warner Bros. deze heropnames zo grootschalig heeft gemaakt wijst er in elk geval op dat de studio bereid is heel ver te gaan om te zorgen dat het succes van Wonder Woman herhaald wordt. Men wil geen nieuwe kritische flop en dat vergt nou eenmaal tijd en energie. Duur is het wel: 25 miljoen dollar in totaal. Justice League gaat op 16 november in première.



NieuwsFilm

meest populair