Cate Blanchett: ''Marvel heeft meer vrouwen als villains nodig''

Cate Blanchett: ''Marvel heeft meer vrouwen als villains nodig''

Blanchett is de eerste vrouw in de rol van slechterik, maar zij hoopt niet de laatste te zijn.

Menig filmliefhebber was waarschijnlijk in zijn nopjes toen bekend werd gemaakt dat de wereldberoemde Cate Blanchett in de nieuwe Thor: Ragnarok te zien zal zijn. De tweemalig Oscar- en drievoudig Golden Globe-winnares in namelijk een van 's werelds meest gewilde actrices. Toch was het accepteren van de rol voor de 48-jarige actrice een beetje dubbel; ze had erg veel zin in haar rol als 'the Goddess of Death', Hela, maar ze was tamelijk teleurgesteld toen ze er achter kwam dat ze de eerste vrouw is die een slechterik incarneert in het Marvel Cinematic Universe.

Zo zei ze: ''Ik had er geen idee van... dat ik de eerste vrouw ga zijn die een Marvel villain neerzet. Ik dacht bij mezelf: ''Nee, dat kan toch niet kloppen... maar het is wel waar''. Er zijn heel veel vrouwen als slechteriken in de comics, maar helaas verschijnen ze zo goed als nooit op het grote scherm. Ik hoop dat daar nu verandering in komt!''

Van de andere kant, is de actrice er wel trots op dat zij de eerste is, maar hoopt dat ze nu de deur opent voor nieuwe 'villainesses'. Ook al weet elke Marvel film honderden miljoenen dollars op te halen en is het publiek bijna altijd positief over hun projecten, toch is een van de grootste minpunten volgens de nodige bioscoopgangers en critici dat er nogal wat villains zijn die niet geloofwaardig en serieus genoeg overkomen. Ook is het vaak lastig te begrijpen wat hun motivaties zijn, maar de recente Marvel films als Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Spider-Man: Homecoming hadden allebei overtuigende bad-guys met Kurt Russel als Ego en Micheal Keaton als Vulture. Nu maar hopen dat Marvel dit momentum kan behouden met Blanchett's Hela en misschien nog wel belangrijker, de ultieme villain Thanos (Josh Brolin), wie te zien zal zijn in de grote blockbuster Avengers: Infinity War.



NieuwsFilm

meest populair