James McAvoy over voor- en nadelen van Professor X-kapsel

James McAvoy over voor- en nadelen van Professor X-kapsel

Hij is makkelijker te herkennen.

Sinds 2011 treedt James McAvoy op als mutant/professor Charles Xavier in de nieuwe X-Men-avonturen. In de eerste twee films - First Class en Days of Future Past - was de Schot nog veilig, maar toen Apocalypse werd aangekondigd wist hij wat hem te doen stond. De professor staat o.a. bekend om zijn kale voorkomen, en aangezien de films waarin McAvoy speelt prequels zijn, zou zijn haar er uiteindelijk af moeten gaan.

Hetzelfde trucje heeft hij pas geleden weer gedaan voor X-Men: Dark Phoenix, welke eind 2018 uitkomt. In een recent interview met People vertelde de 38-jarige acteur waarom een kaal hoofd nu een beetje tegenzit. McAvoy: "Voorheen was ik blij met het feit dat het me een bepaalde hoeveelheid anonimiteit schonk. Maar nu werkt dat niet meer. Sinds ik twee films heb gedaan met een kaal hoofd, fungeert het als een verdomd baken."

Toch is het niet één en al ellende. "Wat ik er wel leuk aan vind? Momenteel eigenlijk niet veel. Als het vijf of zeven dagen later is sinds de scheerbeurt vind ik het leuk, dan ziet het er cool uit, maar als het skinhead-achtig is staat het een beetje vreemd. Waar ik wel van geniet is dat ik er 's morgens vroeg niets aan hoef te doen."

Kaal gaan voor een rol deed de Schot eerder, alhoewel het project uiteindelijk niet voor hem doorging. "Ik heb het een keer gedaan voor een film genaamd '50/50.' Maar na tien dagen tijdens het filmen moest ik stoppen en naar huis vanwege een medisch noodgeval. Ik kwam thuis en zag eruit als een skinhead."



NieuwsFilm

meest populair