Grappig ogende Denzel Washington in eerste foto's 'Roman Israel, Esq.'

Grappig ogende Denzel Washington in eerste foto's 'Roman Israel, Esq.'

Een aankomend rechtbankdrama van 'Nightcrawler'-regisseur Dan Gilroy.

Het Internationaal filmfestival van Toronto zal dit jaar van 7 t/m 17 september worden gehouden. Deadline heeft nu bekendgemaakt dat de nieuwste film van regisseur Dan Gilroy - Roman Israel, Esq - daar in première zal gaan. Denzel Washington speelt de titelrol in het rechtbankdrama dat vergeleken wordt met Michael Clayton (2007) en The Verdict (1982). Tegelijkertijd zijn er een aantal nieuwe (set)foto's online opgedoken. Bekijk ze hieronder.

Roman J. Israel is een idealistische en meedogenloze liberale advocaat die zich altijd heeft ingezet voor de kleine man, zelfs wanneer iemand anders met de eer ging strijken. Nadat zijn collega een hartaanval krijgt, wordt Roman gedwongen als leider van de firma op te treden. De advocaat stuit echter op verontrustende onthullingen die aanduiden dat zijn goede bedoelingen voor de arme en zwakken misschien wel niets hebben klaargespeeld.

Gilroy is ook verantwoordelijk voor het schrijfwerk van de film die voorheen de naam Inner City droeg. Zijn regiedebuut kwam uit in 2014, de thriller Nightcrawler met Jake Gyllenhaal. Deze haalde een Oscarnominatie binnen voor beste originele scenario, maar verloor van Alejandro González Iñárritu's Birdman.

Het is de bedoeling dat Roman Israel, Esq begin november uitkomt in de Verenigde Staten. Sony Pictures brengt de film uit, welke gemaakt is door ondernemingen zoals Cross Creek Pictures (Hacksaw Ridge) en Escape Artists (Southpaw). Washington, die binnenkort met de opnames van The Equalizer 2 gaat beginnen, wordt in Roman Israel, Esq vergezeld door Colin Farrell.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair