Blu-Ray Review: 'Beauty and the Beast' - De Box Office kraker van 2017

Blu-Ray Review: 'Beauty and the Beast' - De Box Office kraker van 2017

Met Emma Watson als de mooie.

Regie: Bill Condon | Cast: Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beest), Kevin Kline (Maurice), Josh Gad (LeFou), Luke Evans (Gaston), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Bioscooprelease: 29.03.2017 | Recensie FilmTotaal: 3 sterren

De "money machine" van Walt Disney draait afgelopen jaren overuren. Naast dat de studio successen weet te boeken met aangekochte formules als Star Wars, het Marvel Cinematic Universe en Pixar, scoort de studio ook met hun eigen producties. Sinds enige tijd heeft 'het huis van de muis' een nieuwe cashcow: de live action verfilmingen van hun eigen animatieklassiekers. Dit jaar was er in dat hoekje een nieuw succes: Beauty and the Beast. Met Emma Watson als de schoonheid en Bill Condon in de regiestoel is Belle en het Beest de financieel hoogst scorende film van 2017, tot op heden.

Het $160 miljoen kostende Beauty and the Beast (FT Stercijfer = 6,8) vertelt het verhaal van Belle, een slimme sprakenelende en onbevooroordeelde jonge vrouw. Als Belle gevangen wordt genomden door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest.

Disney bracht het prima ontvangen Beauty and the Beast, goed voor $1.262,8 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de prima uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1, Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8717418510343 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: The Walt Disney Company

De Blu-ray schijf van Beauty and the Beast zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Walt Disney en de taalselectie de trailer voor Cars 3. Daarna verschijnt het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave van Beauty and the Beast is krachtig, met mooi volle kleuren die prachtig aansluiten op de vaak vrolijke toon in de film. De scherpte is uitstekend en er zijn geen storende zaken te vinden. De meer kritische persoon zou kunnen vallen over sommige visuele effecten, zoals voor 'het beest'. Deze zijn helaas niet altijd helemaal overtuigend. De andere animatie weet dit overigens prima te compenseren. Prachtige weergave dus.

Geluid

Het geluid wordt aangestuurd door een prima DTS-HD 7.1 geluidstrack. En deze komt soepeltjes uit de verschillende speakers. Er zijn heel wat surround effects, en dan niet alleen in de actiescènes. En dan is er uiteraard de muzikale "ondersteuning", geregisseerd door Alan Menken, ook verantwoordelijk voor de muziek van de gelijknamige animatiefilm. In totaal won Menken acht Oscars, allemaal voor Disney animatiefilms. Heerlijke track dus! Er is overigens een Vlaams audiospoor aanwezig.

Bonusmateriaal

De schijf bevat een flink aantal extra's. Naast onderstaande vermelde extra's zijn er ook een aantal muzikale zaken, zoals enkele nummers en een liedjes-keuzemenu om door te skippen naar de nummers in de film. De film is overigens te bekijken met een visuele/muzikale inleiding of in een sing-a-long versie.

Enchanted Table Read: In een klein kwartier wordt er een blik geworpen op de 'table read' met cast en crew. Er wordt gekeken naar de nummers, het danswerk en uiteraard het script. Aardig om te zien hoe dit wordt aangepakt, zeker als het gemixt wordt met de opnames en de definitieve scène.

A Beauty of a Tale: In een half uur word je meegenomen in de realisatie van het sprookje. Zeker aan te raden als je wil weten hoe enorm veel werk er in de productie heeft gezeten.

The Women Behind Beauty and the Beast: Een korte blik op het werk dat is verricht door de vrouwen op de set. Uiteraard ook met de belangrijkste vrouw van allemaal, Emma Watson.

From Song to Screen: Making the Musical Sequences: Vier muzikale scènes toegelicht met interviews en veel beelden van voor en achter de schermen. Erg fraai gedaan, aangezien je (opnieuw) overduidelijk ziet dat uit de computer getoverd is en hoe enorm de sets waren.

Deleted Scenes: Acht verwijderde scènes met een introductie van de regisseur, de titels zijn: Gaston Courts Belle (1:43), Bread and Jam for Agathe (0:22), Storming the Ice Gates (0:32), Lumiere Torches LeFou (0:48), Monsieur Toilette (0:30), Cogsworth Rescues Lumiere (0:30), Treacle the Lasses (0:36) en LeFou and Monsieur Toilette Reunite (0:29).

Een prima "echt" sprookje; op een nette schijf

Beauty and the Beast past prima in de reeks live action sprookjesverfilmingen die Walt Disney de afgelopen jaren heeft laten zien. Voor de liefhebber is het dan ook uitkijken naar de volgende titels, zoals Guy Ritchie's Aladdin die waarschijnlijk in 2018 verschijnt, maar ook Tim Burtons Dumbo, Jon Favreau's The Lion King en Niki Caro's Mulan. De laatste drie staan gepland voor 2019. Hieronder de trailer voor Beauty and the Beast:



NieuwsFilm

meest populair