POLL: De beste film van regisseur Matthew Vaughn

POLL: De beste film van regisseur Matthew Vaughn

Kingsman, X-Men, Kick-ass of toch een van zijn andere films?

De afgelopen jaren heeft de Britse filmregisseur en -producent Matthew Vaughn, van wie binnenkort Kingsman: The Golden Circle verschijnt, zich weten te ontwikkelen tot een grote naam. Veel films regisseerde hij nog niet, maar tot op heden zijn zijn films wel erg succesvol. Met deze POLL een blik op zijn vijf titels.

Vaughn startte in de jaren 90 als producent en leverde in die rol titels af als Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en Mean Machine. In 2004 stond hij voor het eerst als regisseur achter de camera voor de misdaad-/actiefilm Layer Cake met de latere James Bond-acteur Daniel Craig. Vaughn werd geprezen en won onder meer de Empire Award for Best British Director. ZIjn volgende film was Stardust uit 2007, de fantasyfilm met een aantal grote namen. Ook deze film wist redelijk te scoren, met $135,6 miljoen bij een productiebudget van zo'n $70 miljoen.

In 2010 verscheen de keiharde superheldenkomedie Kick-Ass, opnieuw met een aantal opvallende acteurs in de hoofdrollen. De film noteerde met een kleine $100 miljoen financieel gezien niet enorm opvallend, maar de film werd wel op handen gedragen door de liefhebbers. Even later mocht Vaughn aan de slag met de ingezakte X-Men franchise. Zijn X-Men: First Class uit 2011 betekende een frisse herstart van de filmreeks en zette de toon voor de toekomstige delen. Het vervolg op First Class mocht hij ook regisseren, maar hij liet die kans aan zich voorbijgaan voor zijn grootste succes tot op heden: Kingsman: The Secret Service.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair