Schrijver gevonden voor superheldenfilm 'Painkiller Jane'

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we iets te horen kregen over de film met Jessica Chastain.

Superheldenfilms zijn de laatste jaren gigantisch 'in', vooral dankzij studio's zoals Marvel en DC. Maar ook zijn er genoeg films die het zonder de hulp van deze grote studio's doen. Daar hoort ook Painkiller Jane bij. Een tijd lang hebben we niks meer gehoord over dit project, gebaseerd op het stripboekkarakter met dezelfde naam.

Het enige nieuws wat zo'n 10 maanden geleden bevestigd werd is dat Jessica Chastain (o.a. bekend van Zero Dark Thirty en The Martian) de schietgrage ex-politieagente zal spelen. Tocht komt er nu eindelijk wat vaart achter, aangezien de scenarioschrijver voor het verhaal is gevonden, namelijk Christine Boylan. Ze werkte al eerder aan de nodige series zoals Castle en Once Upon a Time.

Voor wie dit personage niet kent; Painkiller Jane heeft meerdere 'oorsprongsverhalen', maar zal in deze filmvariant hoogstwaarschijnlijk een politieagente spelen, die na een bijna-dood-ervaring een buitengewoon helende gave ontwikkelt, die haar naast uniek ook onverwoestbaar maakt. Met deze nieuwe kracht gaat ze op zoek naar degenen die hier verantwoordelijk voor zijn. In de stripboeken krijgt Jane haar krachten terug door een explosie of dodelijk drug; vandaar haar naam. Ook zijn er de nodige cross-overs met andere bekende superhelden geweest zoals Punisher en Hellboy, twee personages die op die moment ook weer opduiken in series en films, dus wie weet zal Jessica Chastain's Painkiller Jane ook ergens in de toekomst eens naast Jon Bernthal's Punisher of David Harbour's Hellboy te zien zijn.

Toch zal het nog wel even duren voordat de film verschijnt, maar in de tussentijd zien we Chastain wel nog in andere films zoals Molly's Game en zo zal ze ook te zien zijn in een andere superheldenfilm, namelijk X-Men: Dark Phoenix.



NieuwsFilm

meest populair