Vervolg 'Alien: Covenant': focus op A.I. en niet op Xenomorph

Vervolg 'Alien: Covenant': focus op A.I. en niet op Xenomorph

Maar waarom?

Met een wereldwijde opbrengst van zo'n $240 miljoen was Alien: Covenant zeker geen flop, maar een overweldigend succes mag het vervolg op Prometheus ($403,3 miljoen) niet genoemd worden. Toch gaat het vervolg er naar alle waarschijnlijkheid gewoon komen.

Tijdens het audiocommentaar van de Blu-ray uitgave onthulde Ridley Scott dat er nog één film in de huidige reeks gaat komen en deze zal de trilogie doen laten aansluiten op het origineel, Alien uit 1979. Eerder sprak de regisseur nog over meerdere prequel-films. Tijdens de Empire Film Podcast gaf Scott aan waar de afrondende film zich mogelijk op gaat richten:

"Ik denk dat de evolutie van de Alien zelf al voorbij is, maar wat ik trachtte te doen was dit te overtreffen en een ander verhaal te laten zien. En dit verhaal zou nu verder gaan met de A.I.'s. De wereld die de A.I. mogelijk zou creëren, als hij een nieuwe planeet zou vinden. We hebben eigenlijk al best een uitgebreide gedachte over de volgende."

Van de regisseur Scott verschijnt binnenkort eerst All the Money in the World en hij staat ook in de boeken voor zijn "passieproject" Battle of Britain. Dus wanneer "Alien: Covenant 2" zou moeten verschijnen is op dit moment niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair