Top 8 Easter eggs 'Thor: Ragnarok'

Spot ze allemaal!

Vanaf vandaag is Marvels nieuwste superheldenfilm Thor: Ragnarok in de Nederlandse bioscopen te zien! Deze kleurrijke film van de Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi barst niet alleen van de humor en actie, maar ook van de leuke, verstopte verwijzingen naar de comics en andere populaire werken. In dit artikel zullen we de acht coolste 'Easter eggs' met je bespreken. Heb jij ze allemaal kunnen spotten?


LET OP! Dit artikel bevat een hoop spoilers over Thor: Ragnarok!

Bekijk de afbeelding8. Grandmasters toren vol kampioenen

Een van de meest grappige personages uit Thor: Ragnarok is ongetwijfeld The Grandmaster, de heerser van de dumpplaneet Sakaar, gespeeld door acteur Jeff Goldblum, die eigenlijk haast zichzelf speelt. The Grandmaster houdt op zijn planeet allerlei gladiatorengevechten. Op zijn toren prijken de koppen van zijn gevechtskampioenen, waaronder Beta Ray Bill, Man-Thing en Ares. Dit zijn natuurlijk allemaal bekende personages uit de stripboeken van Marvel. Met deze toffe verwijzing, lijkt ook hun bestaan in het grotere Marvel Cinematic Universe min of meer te zijn bevestigd.


Bekijk de afbeelding7. 'Scrapper 142'

Ooit was zij een van Odins krijgers, maar nu is zij actief als gladiatorenronselaar op Sakaar voor haar baas, The Grandmaster. Op Sakaar heeft Valkyrie, gespeeld door actrice Tessa Thompson, de codenaam 'Scrapper 142'. Deze naam heeft zij niet zomaar. 'Scrapper 142' verwijst vermoedelijk naar het stripboek The Incredible Hulk #142. Wie zien we daar op de cover? Juist ja, de stripboekvariant van Valkyrie! Overigens is deze originele versie van het personage ook in de film te zien tijdens een droomscène van de film-Valkyrie.


Bekijk de afbeelding6. Thor: The Dark World de musical!

Thor: Ragnarok krijgt op dit moment zeer lovende kritieken. Anders was dat wel met Thor: The Dark World, de tweede film rondom de Noorse god Thor uit 2013. Wanneer Thor in Ragnarok zijn koninkrijk Asgard bezoekt, is er een toneelstuk aan de gang waarin de gebeurtenissen uit The Dark World worden nagespeeld door een aantal bekende gezichten. Acteur Matt Damon speelt in dit toneelstukje Loki, Luke - ja, de broer van - Hemsworth speelt Thor en acteur Sam Neill geeft gestalte aan Odin. Tevens is in deze scène de begrafenismuziek van Thors moeder Frigga te horen. Zij sneuvelde in Thor: The Dark World.


Bekijk de afbeelding5. Thor en de kikkerkoning

Ergens in het begin van de film somt Thor, natuurlijk wederom gespeeld door acteur Chris Hemsworth, alle verschrikkelijke dingen op die hem recentelijk zijn overkomen. Eén van die bizarre dingen is dat hij in een kikker was veranderd. Grappig genoeg is dit een directe referentie naar de verhaallijnen uit de jaren 80. In de comics tovert Thors gemene broer Loki, in de films gespeeld door Britse acteur Tom Hiddleston, hem in een kikker. Ook bestaat er een personage genaamd 'Throg' ('the Frog of Thunder') in de stripboeken.


Bekijk de afbeelding4. Vampierenjacht

Wanneer Thor zich opmaakt voor een gevecht in Ragnarok, biedt zijn nieuwe maat Korg (gespeeld door regisseur Taika Waititi zelf), hem een driepuntige houten speer aan. Korg denkt niet dat hij veel aan dat wapen zal hebben, tenzij hij het op moet nemen tegen een groep vampieren. Dit is waarschijnlijk een referentie naar een andere film van regisseur Taika Waititi, namelijk de horror-comedy What We Do in the Shadows uit 2014. In die komische prent wordt een groep Nieuw-Zeelandse vampieren gevolgd die samen in een flat wonen.


Bekijk de afbeelding3. Hela steelt Gorr's tekst

Eén van de gaafste zinnen uit de trailers voor Thor: Ragnarok, is ongetwijfeld Hela's volgende opmerking: "What were you the god of again?" ("En wat voor god ben jij ook alweer?"). Deze zin komt haast letterlijk uit de comics en is afkomstig van het personage 'Gorr' ('the God Butcher'). Tevens gebruikt Hela in de film ook het zwaard 'Necrosword', een wapen dat ook oorspronkelijk aan Gorr toebehoorde in de stripboeken. Actrice Cate Blanchett kruipt in Ragnarok in de huid van Hela, de godin van de dood.


Bekijk de afbeelding2. Namaak 'Infinity Gauntlet'

Een van de grootste gaten in het algehele plot van het MCU, is de 'Infinity Gauntlet' die we als 'Easter egg' zagen in de eerste Thor-film uit 2011. Dit ontzettend krachtige wapen kan optimaal gebruikt worden wanneer alle 'Infinity Stones' in de handschoen zitten. De échte fans weten het natuurlijk al, maar dat wordt de missie van de paarse titaan Thanos in het volgend jaar te verschijnen Avengers: Infinity War. Om nu mogelijke verwarring te voorkomen, heeft Marvel een creatieve oplossing bedacht voor de complete 'Infinity Gauntlet' op Asgaard. Deze is namelijk hartstikke nep, zo vertelt slechterik Hela ons in de film.


Bekijk de afbeelding1. Nieuw speeltje voor The Hulk

Eén van de allergrappigste momenten uit het bijna 10-jarige bestaan van het filmuniversum van stripboekengigant Marvel, is ongetwijfeld de iconische scène van Loki en The Hulk, wederom in Ragnarok gespeeld door acteur Mark Ruffalo, uit The Avengers uit 2012. In een scène in de Avengers-toren in New York City, mept The Hulk de grote slechterik van die film Loki helemaal in elkaar. Het groene monster slingert de Noorse trukendoos door heel de ruimte heen en veegt zelfs letterlijk de vloer met hem aan. In het veel gepromote gladiatorengevecht tussen The Hulk en Thor in Ragnarok, doet The Hulk precies hetzelfde met de dondergod!



NieuwsFilm

meest populair