'Guardians'-regisseur James Gunn woedend op fans in discussie seksuele intimidatie

'Guardians'-regisseur James Gunn woedend op fans in discussie seksuele intimidatie

De populaire filmmaker is het overduidelijk niet eens met sommige fans.

Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy Vol. 2, Slither) plaatste gisteren op Facebook een steunbetuiging aan actrices Selma Blair (Hellboy II: The Golden Army, Eva Hesse) en Rachel McAdams (Doctor Strange, Mean Girls). Blair en McAdams kwamen onlangs met hun verhaal naar buiten dat regisseur James Toback hen in hun beginjaren als actrices seksueel zou hebben geïntimideerd. Gunns steunbetuiging ontaarde echter al snel een pittige discussie tussen de Guardians of the Galaxy-regisseur en sommige van zijn fans.

Een volgend drama in Hollywood. Steeds meer machtige personen uit de filmwereld worden er van beschuldigd vrouwen én mannen seksueel te hebben geïntimideerd. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld studiobaas Harvey Weinstein. Nadat de verontrustende verhalen over zijn wangedrag naar buiten kwamen, is er een ware storm losgebarsten. Steeds meer slachtoffers doen nu hun verhaal, waaronder dus ook Blair en McAdams. Zij beschuldigen regisseur James Toback ervan dat hij hen in het verleden bestookt heeft met ongepaste, seksuele vragen en opmerkingen. Toback zou bij Blair zelfs recht voor haar neus hebben lopen bevredigen, terwijl zij zich - uit angst - ontdaan had van haar kleding.

Toback zou ook dikwijls hebben gedreigd met moord en geweld tegen vrouwen die van plan waren hun mond open te trekken. Gunn schreef gisteren in een bericht op Facebook dat hij 'trots' is dat de twee vrouwen nu naar buiten durven te komen met hun verhaal, ook ter bescherming van alle andere mogelijke slachtoffers van Toback. Onder zijn bericht reageerden vele fans. Sommigen plaatsten echter kanttekeningen bij de verhalen van Blair en McAdams, hetgeen duidelijk een trap tegen het zere been van Gunn aan was.

Zo schreef iemand: "Maar ze hebben nog steeds de rollen aangenomen, toch?" Die opmerking, hoogstwaarschijnlijk verwijzend naar de bekende 'casting couch' (seks in ruil voor een filmrol), schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij Gunn, want hij reageerde furieus op het bericht: "Nee, dat hebben ze niet gedaan, eikel. Ze weigerden allebei om nog met hem te werken". Vervolgens waarschuwt Gunn zijn fans dat hij 'geen negatieve reacties over de vrouwen die hij respecteert accepteert'. Hij noemt deze mensen 'dom' en 'losers' en ging ook in andere reacties flink tekeer tegen zijn publiek.

Hieronder is de volledige post van Gunn te lezen. Wie alle reacties van de Amerikaanse filmmaker tegen zijn fans wil lezen, kan simpelweg doorklikken naar zijn Facebook-pagina. Voor meer achtergrond over het schandaal, is het door Gunn bijgevoegde artikel van Vanity Fair een aanrader.



NieuwsFilm

meest populair