The Conjuring Universe: eerste beelden 'The Nun'

Zo start je een universum.

Het lijkt er steeds meer op dat je filmuniversum niet kunt plannen. Dit ontstaat als de eerste films het publiek tegemoet komen en interessant genoeg zijn voor spin-offs en andere afgeleide films. Dit overkomt de filmreeks welke startte met The Conjuring uit 2013. De horrorfilm werd een succes en volgend jaar verschijnt alweer de vijfde film in de reeks, The Nun.

Onderstaande featurette werpt een blik op The Conjuring Universe, van franchise-kopman James Wan en bedenkers Chad Hayes en Carey W. Hayes. De reeks bestaat ondertussen uit de hoofdfilms The Conjuring (2013) en The Conjuring 2 (2016) en de spin-offs Annabelle (2014) en Annabelle: Creation (2017). De volgende film wordt dus The Nun (2018) en daarna zouden de spin-off The Crooked Man en The Conjuring 3 moeten volgen.

Van de vier delen die tot op heden zijn verschenen werd alleen Annabelle slecht ontvangen. Gezamenlijk haalden de films zo'n $1,2 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bij een gezamenlijk productiebudget van ruim $80 miljoen.

In onderstaande video zie je vanaf 3:57 minuten de eerste beelden uit The Nun, welke wordt geregisseerd door Corin Hardy. De spin-off duikt in het verhaal achter de non die te zien is in The Conjuring 2, met rollen voor Taissa Farmiga, Demián Bichir en Bonnie Aarons. Vanaf 12 juli 2018 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair