Algemeen

#MeToo John Lasseter stapt (tijdelijk) op bij Pixar en Disney

Toy Story 4 in problemen?

door Bram de Groot om 07:21 in Algemeen
John Lasseter, hét gezicht van Disney Animation en mede-oprichter van Pixar, is voorlopig niet meer verbonden aan de animatiestudio's. Hij blijkt namelijk de volgende persoon die beticht wordt ongewenst gedrag. En dit komt hard aan voor 'het huis van de muis'.

Zijn gedrag, omschreven als "misstappen" heeft achter de schermen al impact gehad. Schrijvers Rashida Jones en Will McCormack zijn opgestapt bij Toy Story 4 doordat Lasseter "ongewenst misbruik maakte van zijn macht", valt te lezen via The Hollywood Reporter. Hij zou ongepast lange knuffels hebben gegeven. Ook werd het vierde deel rond de figuurtjes Woody en Buzz Lightyear uitgesteld en werd Josh Cooley aangesteld als de enige regisseur, dus niet met Lasseter.

"We zijn verplicht om een werkklimaat te behouden waarin alle medewerkers worden gerespecteerd en in staat worden gesteld om hun werk zo goed als mogelijk te verrichten. We waarderen Johns oprechtheid en oprechte verontschuldiging en ondersteunen ten volle zijn sabbatical," luidt een officieel statement van een woordvoerder van Disney. Lasseter zond een uitgebreide brief aan de medewerkers.


Op dit moment staat Toy Story 4 gepland voor de zomer van 2019. Het moet nog blijken of deze datum blijft staan. Er bestaat dus een kans dat Toy Story 3 uit 2010 alsnog gezien zal worden als het slotstuk. Iets dat de fans enorm zouden kunnen waarderen gezien het verloop van die film.

Lasseter maakte niet alleen flink wat van de memorabele Pixar Shorts, ook leverde hij als regisseur de Pixar-films Toy Story (1995), A Bug's Life (1998), Toy Story 2 (1999), Cars (2006) en Cars 2 (2011) op. Voor Toy Story won Lasseter een Oscar.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Toy Story was een mooie trilogie. Deel 3 was goed afgesloten. Ik zie Toy Story 4 meer als een commercieel besluit ipv een artistieke besluit. Ze kunnen net zo goed Cars 4 maken als ze toch alleen maar aan speelgoed verkoop en andere prullia denken.

nooffencetaken

Avatar

Ik vind juist dat dat de Toy Story delen beter worden. Dus artistiek is het wel. Deel 3 was fantastisch.

Dr.Freud

Avatar

Dit is officieel het punt waarop de discussie té ver gaat: "Hij zou ongepast lange knuffels hebben gegeven."Als de subjectieve mening van de duur van een knuffel de aanleiding wordt om iemand die mijn leven heeft verrijkt met Finding Nemo en The Incredibles door het slijk te halen, dan zeg ik GENOEG!

Ik zal geen Disney film meer aanraken totdat Lasseter weer in z'n stoel zit. Als je het boek hebt gelezen van Jobs, dan weet je dat er er vermoedelijk meer aan de hand is en wordt Lasseter op creatief vlak gewoon van z'n eigen creaties afgehouden. Money vs. Art.

Hoogtijdagen van Disney lijken sowieso al voorbij. Zonder talenten zoals hij hoef ik mijn kinderen die rommel niet te laten zien.

aspers

Avatar

Begint een beetje uit de hand te lopen volgend mij... Als hij écht verkeerde dingen zou hebben gedaan, dan zou hij helemaal zijn opgestapt.

Volgens mij is Lasseter een über enthousiaste man waarvan ik mij kan voorstellen dat hij je vastgrijpt of een of andere opmerking maakt. Dat maakt hem wie hij is! En ja, daar kun je je ongemakkelijk bij voelen.

Dat je jezelf nu moet gaan verantwoorden voor je persoonlijkheid... lijkt mij niet helemaal oké. Maar we hebben het natuurlijk wel over Amerika. Het land waar ze heel goed zijn in aanklagen en overdrijven.

Artificialis

Avatar

Zijn ze helemaal GEK geworden?

benjamin

Avatar

Dat hij enkel lange knuffels lijkt gegeven te hebben lijkt nu ook niet echt de meest accurate samenvatting hoor.

aintiastinker

Avatar

Inderdaad, 'ongepast lange knuffels' dekt de lading niet. Volgens de bron had hij de gewoonte om voortdurend over vrouwenbenen te wrijven en ze op ongepaste plekken te betasten.

meanrat

Avatar

Als een #metoo hashtag zo ontzettend veel los kan brengen en daarnaast ook ontzettend veel macht kan geven dan kun je er vergif op innemen dat mensen ook hier misbruik van maken. Roepen dat iemand ongewenst gedrag vertoont en de betreffende dader maakt een pas op de plaats. Hele films en series worden geannuleerd door iemand die wat roept. Natuurlijk zal het vaak gewoon waar zijn, zoals bij Kevin Spacey. Maar als de enige beschuldiging in deze zaak is dat de dader te lange knuffels uitdeelt, dan begin ik toch grondig te twijfelen of John Lasseter wel oprecht zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie. Wat is de volgende stap? "That man was horrible, because he gave me three kisses on the cheek"?

benjamin

Avatar

meanrat "Maar als de enige beschuldiging in deze zaak is dat de dader te lange knuffels uitdeelt, dan begin ik toch grondig te twijfelen of John Lasseter wel oprecht zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie"
Nog een geluk dan dat dat niet de enige beschuldiging in deze zaak is.

ltrachez

Avatar

@dr. Freud: wees niet zo naief, en druk eens op het woordje bron vooraleer je zulke commentaren geeft. Dit artikel baseert zich op een ander artikel maar laat wel 90% weg van wat hij allemaal deed.

nieuwslaatste nieuws

meest populair