TV-tips week 51: Exodus: Gods and Kings, Frozen & meer

TV-tips week 51: Exodus: Gods and Kings, Frozen & meer

Welke films mag je niet missen deze week?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Frozen (2013)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee | Cast: Kristen Bell, Tommy Lioutas, Idina Menzel, Jonathan Groff

'Frozen' speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Om een einde te maken aan de ijselijke betovering gaat het meisje Anna samen met de dappere Kristoff op zoek naar de ijzige Snow Queen. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, trotseren ze extreme temperaturen, ontmoeten ze vreemde wezens en waken ze voor kwade magie.

Lees de recensie van Frozen geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Frozen.

Exodus: Gods and Kings (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ridley Scott | Cast: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul

Mozes werd als vondeling geadopteerd door de zus van de Egyptische Farao en opgevoed als zoon van de Egyptische koninklijke familie. Nadat zijn broer Ramses lucht krijgt van zijn Joodse identiteit, moet Mozes vluchten. Hij keert terug, met het verzoek dat Egypte het volk van Israël vrijlaat. Dat gebeurt niet en als gevolg daarvan breken de legendarische Bijbelse plagen los.

Lees de recensie van Exodus: Gods and Kings geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Exodus: Gods and Kings.

Love Actually (2003)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Richard Curtis | Cast: Bill Nighy, Gregor Fisher, Rory MacGregor, Colin Firth

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaars in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote. Bekijk de trailer van Love Actually.

Oorlogswinter (2008)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Martin Koolhoven | Cast: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen, Jamie Campbell Bower, Raymond Thiry

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis gaat, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen. Hij zal nooit meer dezelfde zijn.

Lees de recensie van Oorlogswinter geschreven door Joris Brieffies -

Bekijk de trailer van Oorlogswinter.

Big Hero 6 (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Don Hall, Chris Williams | Cast: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney, T.J. Miller

'Big Hero 6' gaat over Hiro, een 14-jarig genie die woont in San Fransokyo, een kruising tussen San Francisco en Tokyo. Een van zijn uitvindingen wordt gestolen door een enorme slechterik en Hiro besluit een groep superhelden te creëren om zijn eigendom terug te halen. Deze superhelden, bestaande uit bestaat uit de helden Sunfire, Silver Samurai, GoGo Tomago, Honey Lemon, Hiro Takachiho en Baymax, maken gebruik van de vaardigheden van de doodnormale mensen uit Hiro's nabije omgeving.

Lees de recensie van Big Hero 6 geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Big Hero 6.

How to Train Your Dragon 2 (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Dean DeBlois | Cast: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson

In het tweede deel van de 'How to Train Your Dragon'-trilogie treffen we hoofdrolspeler Hiccup en zijn drakenvriendje Toothless 5 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film aan. Terwijl Astrid, Snoutlout en de rest van de bende jonge Vikingen elkaar uitdagen in drakenraces (de nieuwste populaire sport) verkent het onafscheidelijke paar onverkende gebieden en nieuwe werelden. Als de twee op een geheime ijsgrot schuilen die honderden wilde draken herbergt, komen ze terecht in een enorme strijd die de vrede bedreigt.

Lees de recensie van How to Train Your Dragon 2 geschreven door Bart Snoek -

Bekijk de trailer van How to Train Your Dragon 2.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Felix Herngren | Cast: Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg

De 100-jarige Allan Karlsson vindt het niet te laat om opnieuw te beginnen met zijn leven. Hij ontsnapt uit zijn tehuis, neemt op het busstation een koffer mee die miljoenen kronen blijkt te bevatten, sluit onderweg een goede vriendschap met enkele zonderlinge figuren, en vermoordt en passant zijn criminele achtervolgers. De politie probeert een zaak tegen hem te maken, maar dan blijkt dat niets bewezen kan worden...

Lees de recensie van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween geschreven door Jelle Fastenau -

Bekijk de trailer van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.


NieuwsFilm

meest populair