Algemeen

Warner Bros. zou floppen 'Justice League' al hebben geweten

Vanaf de start een gedoemd te mislukken.

door Bram de Groot om 14:24 in Algemeen
Het lijkt erop dat Warner Bros. zich van te voren al had neergelegd bij het floppen van Justice League. Een nieuw bericht van Revenge of the Fans geeft aan dat de studio zich vanaf het begin al bewust was van de situatie.

Volgens Revenge of the Fans zou Warner Bros. zich ervan bewust zijn dat het niet uitmaakte of er van de film een Zack Snyder of Joss Whedon-versie zou verschijnen. Het was voor hen enkel van belang dat de film zo snel als mogelijk in de bioscoop zou verschijnen, zodat ze de focus konden verleggen naar de films die daarna zouden gaan verschijnen.

De studio zou zelfs de schuld neerleggen bij de matige prestaties van Batman v Superman: Dawn of Justice. Deze zou het publiek al teveel hebben beïnvloed en daarmee stond Justice League al in de boeken als een flop.

De afgelopen periode werd steeds meer duidelijk dat Justice League op de nodige punten afgeraffeld is. Zo bleken de CG-beelden van Superman (Henry Cavill) uiterst zwak, was het uiterlijk van de slechterik Steppenwolf (Ciarán Hinds) niet altijd overeenkomstig, waren bepaalde scènes niet afgerond en werd een grootse cliffhanger met de grote slechterik Darkseid (de Thanos van DC) niet doorgezet.

Hieronder een eerdere video van Mr Sunday Movies over de problemen (bekend tot eind november):


Dat Warner. afstand lijkt te nemen van de verhaallijn van Justice League blijkt wel uit de aanstaande films. Voorlopig wordt er niet echt een focus gelegd op Batman of Superman, of de dreiging van Darkseid. Er wordt meer ingezet op losstaande films rond (nieuwe) personages, met een herkomst-solofilm rond Aquaman (Jason Momoa), de introductiefilm Shazam! en het vervolg Wonder Woman II. Ook Flashpoint zou binnenkort aangekondigd worden en Suicide Squad 2, het vervolg op het financieel uitstekend presterende eerste deel, lijkt ook in de boek te staan.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Tsja. Het was ook geen complexe materie om een voorspelling mee te maken dat JL zou gaan floppen.

nooffencetaken

Avatar

Bla bla bla geld? I don't care. Don't fuck it up again

Frietgezicht

Avatar

Slechte trailers,marketing en matige recensies zie ik als oorzaak hoor. Ik heb Justice League nog niet gezien terwijl ik een grote fan ben van het genre. Een film met Batman alleen al zou ik normaal voor naar de bios rennen. Batman VS Superman kon beter maar het is geen Batman & Robin.

Iron Man 2, Thor 1 en Cap 1 waren toch ook niet de beste superheldenfilms ooit om iedereen warm te maken voor The Avengers-film? Goede trailers en goede recensies hielpen daar ook bij.

Ik ben benieuwd of ze verwachten dat mensen voor alleen Aquaman wel naar de bios gaan.

ISIM

Avatar

Nou weten we het wel. Please move on!!!!

Ereptile

Avatar

Het was voor hen enkel van belang dat de film zo snel als mogelijk in de bioscoop zou verschijnen, zodat ze de focus konden verleggen naar de films die daarna zouden gaan verschijnen.


Dit is dus het grote probleem...

@Friet, de eerste Iron Man vind ik nog steeds een hele goede film. De trailer en het feit dat iedereen over Iron Man begon te praten maakte dat ik naar die film ben geweest. Sindsdien ben ik een groot fan van het MCU.

Ik denk dat Aquaman nog wel mensen naar de bioscoop zal lokken. Ik betwijfel of dat voor personages als Flash en Cyborg ook zo zal zijn.

Frietgezicht

Avatar

^ Yep maar Man of Steel was toch ook een prima start?


Net als dat veel mensen de trailers van Batman VS Superman erg sterk vonden en warm werden ervan tot ze met dat monster uit de computer kwamen aanzetten wat ook al Wonder Woman verklapte. Toen kwam de kritiek.

Marvel heeft ook weleens foutjes gemaakt en zelfs Age of Ultron stelde veel mensen teleur maar door mooie aantrekkelijke trailers waren mensen toch altijd weer nieuwsgierig naar films die daarna kwamen. En de kwaliteit was natuurlijk prima.
Guardians 2 vonden velen een tegenvaller maar ze komen daarna direct met wat velen de beste Thor-film vinden.

Als DC nou eens wat kwaliteit gaat leveren en ons hitsig maakt met trailers moet het toch wel goed komen.
Snap ook niet dat ze druk zijn met Suicide Squad 2 en Man of Steel 2 en de 1ste Batman nog ver weg lijken.

Mav Damian

Avatar

@Ereptile
Kan best zijn maar als je kijkt naar de tijd tussen Iron man, Avengers en Man of Steel, Justice League is er niet een groot verschil.

GreenHornet

Avatar

ze gaan eigenlijk soort van een restart doen. Op zich niet verkeerd. Neem alle tijd voor de personages.

Sunspot

Avatar

CGI was af en toe inderdaad echt belabberd, eigenlijk niet acceptabel.

Was een topfilm verder vond ik, kijk uit naar meer.

Lord Bono

Avatar

@GreenHornet, Weer een restart? Ze moeten niet zo geforceerd een cinematic universe willen opzetten. Tot nu toe is alleen Marvel dat gelukt in Hollywood.

Goku32

Avatar

Gaan ze dat zegeen dat ze het al wisten. Als het een top film was geweest had je niks gehoord. Neem je verlies man en maak de volgende x een toppertje

Artificialis

Avatar

Frietgezicht "^ Yep maar Man of Steel was toch ook een prima start?"

Minder dan Iron Man, Thor en Captain America wat mij betreft. Volgens mij ben ik één van de weinige mensen die Man of Steel zelfs slechter vond dan Batman vs Superman: Dawn of Justice.

draganta

Avatar

Eerst solo films, dan team films. Hoe moeilijk is dat nu.

zetmoon

Avatar

DC moet stoppen met Marvel nadoen.
Bovendien heeft Marvel meer humor, betere acteurs en simpelweg betere films.

Adekikker01

Avatar

Zo slecht is die film niet. Kom op he, het is een superheldenfilm!

Goku32

Avatar

Frietgezicht dat klopt Ultron was een zware teleurstelling,in de trailers van die film werd het allemaal groter gemaakt. Want ultron is wel een van de slechtste Marvel villians in de movie. Eindelijk zijn ze allemaal gaar neer gezet bij die Marvel films. Ben benieuwd naar Thanos

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind dat er de laatste 20 jaar bár weinig leuke dingen gedaan zijn met Superman. Ook komen er steeds meer superman-achtige series waar hij niet in zit. (Krypton, Metropolis etc etc)

Wanneer wordt er rond het karakter Superman weer eens iets gemaakt waar de fans enthousiast van worden ?

Het is allemaal veel te somber, veel te donker, en véél te weinig super-actie. Te weinig vliegscenes....


Ook het cónstant rebooten en vervangen van acteurs doet de cohesie geen goed. Vind het echt jammer wat men met hem gedaan heeft, van ik ben al van kinds af aan een grote Superman-Fan.

Zijn er meer mensen die er zo over denken ?

Master Of Films

Avatar

@Jeroen Pasman. Superman komt ook voor in de Supergirl TV serie op Netflix, maar daar hoor ook ik slechte dingen over.

Ik vind wel dat Superman in de JL film het beste tot zijn recht komt. 1 van de dingen die wel goed was in de JL film. Helaas komt hij wel weinig in de JL film voor.

benjamin

Avatar

Dat Batman V Superman een rol zal gespeeld hebben in de zwakkere financiële prestaties van Justice League lijkt mij duidelijk. Maar dat verhaal kan zich toch gewoon doorzetten: door nog een minder ontvangen film uit te brengen gaat hun volgende film weer datzelfde probleem kennen.

GreenHornet

Avatar

Wonder Woman is de 1ste film van de Restart. JL moet je ook vergeten. Alles wat nu komt is onderdeel van de restart. WB kan nu geen flop meer veroorloven.

chefry1983

Avatar

Restart van een reboot. Tegenwoordig is alles mogelijk. DC moet gewoon rustig de tijd nemen om een plan te maken en dan komt alles wel goed.
De DC series op netflix zijn wel van goede kwaliliteit

Civilian Supreme

Avatar

Grootste probleem is Warner Bros zelf, tonen aan keer op keer het niet te snappen en zich alleen maar blind te staren op geld. Ook geen liefde voor films denk ik. Vergelijkbaar met voetbalclubs waar mensen uit de zakenwereld de baas zijn over de clubs.

Sunspot

Avatar

@Jeroen Plasman

Dat gebeurt juist in de film JL, totaal andere superman aan het einde, veel positiever, lacht meer, alles.

Hij is nu juist meer zoals in de comics.

DAarom ben ik ook zo benieuwd naar het vervolg, alleen al om de 'nieuwe' Supes.Sunspot

Avatar

Klopt, in Supergirl heb ik hem een paa rkeer gezien, is meer zoals in de comics die Superman.

Maar komt niet krachtig over, beetje vreemde Superman haha.

NieuwsFilm

meest populair