Mark Hamill weet wie hij wil als jonge Luke Skywalker in spin-off film

Mark Hamill weet wie hij wil als jonge Luke Skywalker in spin-off film

De Luke Skywalker-acteur heeft een duidelijke voorkeur voor wie een jonge versie van hemzelf zou spelen in een prequel.

Er komen nog heel veel Star Wars-films aan. Rian Johnson, regisseur van Star Wars - Episode VIII: The Last Jedi, gaat een hele nieuwe trilogie maken, de makers van Game of Thrones werken aan een aparte reeks films binnen het Star Wars-universum en dan zijn er ook nog de alleenstaande prequels zoals Star Wars: Rogue One en Solo: A Star Wars Story over een jonge Han Solo, die het verhaal van voor de originele trilogie invullen. De kans bestaat dat er ook een film gaat komen over een jonge Luke Skywalker.

Mark Hamill, ster van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie en van Star Wars - Episode VIII: The Last Jedi, kreeg onlangs een ster op de Hollywood Walk of Fame en werd toen gevraagd wie volgens hem eventueel een jonge versie van hemzelf zou moeten spelen als er een spin-off film komt over de jonge jaren van zijn personage Luke Skywalker van voor de eerste Star Wars-film, aangezien hij zelf te oud is om nog zo'nn jonge incarnatie van Luke te spelen.

In eerste instantie zei Mark Hamill dat hij het idee wel prima vindt dat Sebastian Stan (bekend als Winter Soldier in de Marvel-films) een jongere versie van Luke zou spelen, waar Hamill aan toevoegde: ''Maar hij is wel veel knapper dan ik."

Maar een Luke Skywalker-prequel zou een acteur vereisen die nog een stuk jonger is dan de 35-jarige Sebastian Stan. Dus welke jongere acteur zou Mark Hamill graag in de rol zien? Hij zegt: ''Nou, als ze het zo doen dat ze vijf of zes verschillende plotlijnen hebben en heen en weer snijden tussen alles wat er om hem heen gebeurt en dan weer telkens terugkeren naar een echt jonge Luke, gaat mijn voorkeur uit naar Jacob Tremblay.''

De 12-jarige Jacob Tremblay won op zijn negende al vele prijzen voor zijn rol in Room (waar Brie Larson een Oscar voor won), kreeg veel lof voor zijn recente werk in Wonder en speelt mee in de nieuwe The Predator.



NieuwsFilm

meest populair