Captain America: The First Avenger - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Captain America: The First Avenger - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Captain America: The First Avengers (2011)
Regie: Joe Johnston | Cast: Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Hugo Weaving (Johann Schmidt / Red Skull), Hayley Atwell (Peggy Carter), Sebastian Stan (James Buchanan 'Bucky' Barnes) e.a.
Budget: 140 miljoen dollar | Box office: 370,5 miljoen dollar
Alweer de laatste MCU-film voor The Avengers. Deze film introduceerde een aantal belangrijke elementen, waarvan de Tesseract de belangrijkste is. Verder was het een mooie genrefilm, die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde en daarmee heel anders overkwam dan de vier eerdere films die verschenen.

Het plot

Capain America: The First Avenger speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De jonge Steve Rogers is veel te dun en te slap om soldaat te worden, maar heeft wel de innerlijke kracht voor dat werk. En dus doet hij mee aan een wetenschappelijk experiment van Howard Stark. Daardoor verandert hij in een supersoldaat. Door een aanslag raken alle andere supersoldaat-serums verloren en is Steve eigenlijk te kostbaar om hem naar het front te sturen. Als gevolg daarvan moet hij een rondje maken langs verschillende Amerikaanse steden en basissen als Captain America, een icoon dat geld moet ophalen en het leger moed in moet praten. Uiteindelijk weet Steve toch een missie te ondernemen, waarbij het tegenhouden van de kwaadaardige organisatie Hydra (onder leiding van de misvormde Red Skull) centraal staat. Tijdens een van die missies verliest hij zijn dierbare vriend Buck. Ook komt Steve er aan het einde van de film achter dat de Red Skull een aanslag wil plegen op de Verenigde Staten. Om dat te voorkomen, kaapt Steve het vliegtuig waar die aanslag mee gepleegd moet worden en laat het neerstorten in de arctische oceaan.

Links met andere films

Er zijn een boel koppelingen met andere films. De belangrijkste is die met The Avengers, want daarin is de Tesseract een echte macguffin. Het is een van de zes Infinity Stones, die sporadisch voorkomen in de MCU-films en dit is de eerste keer dat zoiets te zien was. Verder zien we een jonge Howard Stark, de pa van Tony Stark en is er een rol voor Peggy Carter, de grote liefde van Steve.

After credits

In de after credits scène wordt Steve in het heden wakker. Hij heeft zeventig jaar in het ijs vastgezeten en krijgt van Nick Fury te horen dat zijn hulp nodig is bij het Avengers-initiatief. In feite was dit overigens geen nieuwe scène, maar een verkapte trailer voor The Avengers.

Cameo van Stan Lee

Stan Lee is in deze film heel kort te zien als een oudere generaal.



| The Incredible Hulk (2008) | Iron Man 2 (2010) | Thor (2011)


NieuwsFilm

meest populair