Poll

'Terminator Salvation' beste Terminator-flop

De drie films die de franchise afmaakten.

door Bram de Groot om 09:00 in Poll
Verleden week keken we met de wekelijkse FilmTotaal POLL naar de drie Terminator-films verschenen na de $102 miljoen kostende franchise-hit Terminator 2: Judgment Day (93% op Rotten Tomatoes) uit 1991, goed voor $520,9 miljoen wereldwijd. Geen van de opvolgers wist te overtuigen en eindigde daarmee de ambities die er op dat moment waren met de franchise. Hieronder de drie films op een rij.

1. Terminator Salvation 45%
Dit was de eerste (PG-13) film na Terminator 3 uit 2003. Het was een reboot, zonder betrokkenheid van James Cameron. Met namen als Christian Bale, Sam Worthington, Helena Bonham Carter, Bryce Dallas Howard en Anton Yelchin wist regisseur McG de gewenste nieuwe trilogie niet te lanceren. Het bleef bij het post-apocalyptische Salvation. De ontvangst was erg zwak (33% op Rotten Tomatoes) en wereldwijd werd er een te magere $371,4 miljoen opgehaald bij een flink budget, van $200 miljoen. Lees de FilmTotaal recensie van 3,5 ster.2. Terminator 3: Rise of the Machines 35%
Op een tweede plaats staat Rise of the Machines. Jonathan Mostows $200 miljoen kostende vervolg op Judgement Day was de eerste film zonder Cameron en actrice Linda Hamilton en introduceerde na de T-1000 uit Terminator 2 weer een nieuw type terminator, namelijk de T-X van actrice Kristanna Loken. John Conner werd gespeeld door Nick Stahl en werd beschermd door de iets geavanceerderde T-850 van Schwarzenegger. Na het succes van T2 bleek het R-rated T3 een minder succes. De ontvangst was overigens goed (70% op Rotten Tomatoes) en de opbrengst met $433,4 miljoen duidelijk minder dan die van de goedkopere voorganger. Lees de FilmTotaal recensie van 3,5 ster.3. Terminator Genisys 19%
Een paar jaar geleden verscheen met Genisys - opnieuw PG-13 - de meest recente poging om een nieuwe trilogie te starten. Met rollen voor Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke (Sarah Conner), Jai Courtney en J.K. Simmons en Schwarzenegger als de T-800, lukte het Alan Taylor niet om er een succes van te maken. Er werden meerdere T-modellen geïntroduceerd, met de T-1000 van Lee Byung-hun, de T-3000 van Jason Clarke en de T-5000 van Matt Smith. De critici (26% op Rotten Tomatoes) en de fans brandden de film af en de voor 2017 en 2018 geplande vervolgen verdwenen al snel van de kalender. Met $440,6 miljoen bleek de wereldwijde opbrengst overigens nog best aardig voor de $155 miljoen kostende film. Lees de FilmTotaal recensie van 2 sterren.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Toegegeven, in Salvation werd de flauwe humor achterwege gelaten. Maar we kregen er een volstrekte gebrek aan spanning voor terug.. Er lijken nauwelijks Terminators in de wereld rond te lopen. Als je bij ze in de buurt komt hoef je niet bang te zijn dat je wordt gedood, want je wordt eerst een paar keer heen en weer gegooid.. Skynet is veranderd in een virtuele Helena Bonham Carter, dat dom genoeg is om het hoofddoelwit (John Connor) een onbewaakt hoofdkwartier in te laten lopen. En ik begrijp nog steeds niet wat Marcus moest toevoegen aan het verhaal? Hij is een volstrekt oninteressant personage en in feite gewoon een mens. Waar was de T-800, T-1000 of T-X van deze film? Een CGI Arnie aan het eind telt voor de rest van de film niet mee.

Terminator: Salvation was hooguit een matige sciencefictionfilm, maar met Terminators had het weinig te maken. Wat een inspiratieloze bende.

Sharky13

Avatar

Salvation vond ik eigenlijk nog best wel goed te doen, voornamelijk door de twee hoofdrolspelers. Genisys daarentegen was echt niet te pruimen, die sloeg helemaal nergens op in mijn ogen en had ook nog eens een mega slechte cast.

Akke Moeka Hara

Avatar

Dat clipje van Salvation was best goed wat er hier geplaatst is, de “easter egg” referentie naar T2 van de motor-terminator die over het viaduct voor de truck land en de cyborg daarna de voorruit verwijdert, kan ik me niet herinneren Smiley face

Misschien de film nog maar eens een keer opzetten, denk dat de film als ik dit clipje zo zie misschien wel zeer ondergewaardeert is.

R.i.p. Yelchin

Sunspot

Avatar

WAt Artificialis zegt inderdaad.

Wat een kans hadden ze eindelijk en dan verpesten ze het zo hard!

Bintzak

Avatar

@ Artificialis Op jet eind van salvation kwam de T-800 in beeld als een nieuw type dat de T-700 moest opvolgend. Jammer dat de film PG13 was want de Dark Horse strips zijn een stuk gewelddadiger.

Sunspot

Avatar

^

Daarom, gewoon in toekomst en gruwelijke Terminators weer en Rrated liefst, hoewel de spanning/dreiging belangrijker is.

ER zijn ook veel toffe oudere versies, Terminators met snijmessen bijv.

Jedha

Avatar

Dit was de beste van de nieuwe reeks. Ze hadden hier gewoon verder moeten gaan. Arnie is te oud.

NieuwsFilm

meest populair