Spielberg maakt DC-film 'Blackhawk'!

Spielberg maakt DC-film 'Blackhawk'!

Zijn eerste superheldenfilm.

Steven Spielberg heeft veel verschillende films gemaakt. Maar een superheldenfilm stond nog niet op de lijst. Daar gaat echter verandering in komen, want Spielbergs Amblin Entertainment en Warner Bros. Pictures gaan samenwerken aan actie-avontuur Blackhawk.

Het zal de eerste film van Spielberg worden die draait om DC-personages en meteen ook zijn eerste superheldenfilm. "We zijn er zo trots op dat we de studio achter Steven Spielbergs nieuwste hit zijn, en kijken ernaar uit om weer met hem samen te werken aan dit nieuwe actieavontuur. We kunnen niet wachten om te zien hoe hij Blackhawk aan een wereldwijd publiek zal laten zien," laat studiobaas Toby Emmerich weten.

In de comics is Blackhawk de leider van een groep piloten die bekend staan als de Blackhawks. Gezamenlijk nemen zij het op tegen de nazi's, maar ook tegen superschurken en oorlogsmachines, waaronder haaienvliegtuigen. De film van Spielberg zou zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog en los staan van het DCEU.

Het script van de film wordt verzorgd door David Koepp, die eerder met Spielberg samenwerkte aan Jurassic Park, War of the Worlds en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. De release zal nog even op zich laten wachten, want Spielberg maakt eerst nog Indiana Jones 5 en West Side Story.

NieuwsFilm

meest populair