'The Incredibles 2' op weg naar geweldig openingsweekend

Een van de beste openings ooit voor Pixar.

Pixar-film The Incredibles 2 lijkt een wel heel goed openingsweekend te gaan beleven voor de animatiestudio. De vervolgfilm, die de draad direct na de gebeurtenissen in het origineel oppikt, zal deze zomer in première gaan en gaat richting een goede opening in de Verenigde Staten.

De site Box Office Pro meldt dat er nu een voorspelling is van 110 miljoen dollar in de VS alleen al. Daarmee doet de film van Brad Bird het beter dan het origineel, dat goed bleek voor 70 miljoen dollar. De uiteindelijke verdienste zou neerkomen op 395 miljoen dollar in de Verenigde Staten, waarmee de film het erg goed doet.

Mocht de film ook echt 110 miljoen dollar verdienen in het openingsweekend, zou het zomaar eens de tweede beste opening voor Pixar ooit kunnen zijn. Die stek is nu voor Toy Story 3, met een openingsweekend van 110,4 miljoen dollar. Het beste weekend werd beleefd door Finding Dory, dat opende met 135 miljoen dollar.

Daar er nog genoeg tijd is om de marketingcampagne van The Incredibles 2 verder uit te breiden, verwachten we veel vuurwerk deze zomer. Om precies te zijn wordt dat overigens 27 juni, want vanaf die dag draait de Pixar-film in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair