Featured

De meest absurde films van Dwayne Johnson

Vandaag gaat Skyscraper in première. Tijd om eens terug te kijken naar de voorgaande films van steracteur Dwayne Johnson.

door Jim Pedd om 06:42 in Featured
Acteur Dwayne Johnson begon zijn carrière als worstelaar binnen de WWE. Daar dankt de worstelaar dan ook zijn bijnaam The Rock aan. In 2001 maakte hij zijn doorbraak als Hollywood-ster en nog altijd speelt hij elk jaar weer in meerdere films. Sommige van die films zijn sterk, anderen minder. Maar daar gaat het niet zozeer om in deze special. Vandaag kijken we naar de meest absurde films waarin Johnson tot nu toe gespeeld heeft.


The Mummy Returns (2001)
Misschien is het niet helemaal eerlijk om de film waarmee Johnson doorbrak in Hollywood te noemen als een van de meest absurd films waarin de acteur tot nu toe te zien was. Maar het zette wel een beetje de toon. De acteur heeft een kleine rol: hij is aan het begin en aan het eind te zien. Helaas aan het eind als een schorpioen-achtig monster, dat behoorlijk slecht geanimeerd is.The Scorpion King (2002)
Hij was nog maar net gedebuteerd, en kreeg meteen de hoofdrol aangeboden voor een spin-off van of prequel op The Mummy Returns. In The Scorpion King is Johnson geen schurk, maar een held, die het opneemt tegen een kwaadaardige koning met bovennatuurlijke krachten. Een film die bij vlagen trouwens nog best amusant is, zolang je maar de matige CGI en het vlakke verhaal negeert.Doom (2005)
Misschien wel een van de slechtste gameverfilmingen van de afgelopen jaren. En dat is knap, want gameverfilmingen weten zelden maar indruk te maken. In deze film speelt Johnson een marinier die op missie moet naar Mars. Daar worden mensen vermoord door monsters. Maar helaas speelt Johnson - zo schreven we destijds in onze recensie - als een steen. En dat in een film die nauwelijks iets te bieden heeft, want zelfs de gevechten zien er saai (en te donker) uit.Tooth Fairy (2010)
Dwayne Johnson in een tutu. Jep, daar sta je dan als voormalig professioneel worstelaar, nu in een komisch bedoelde maar niet bijster grappige film. Johnsons personage vertelt een klein kindje dat de tandenfee niet echt bestaat. Daarop krijgt hij straf van... jawel, de tandenfeeën, die hem daarop dwingen hun werk te doen. Waarop Johnson grote delen van de film in een felroze tutu doorbrengt. Eigenlijk moeten we Johnson wel kudo's geven voor het feit dat hij het aandurfde.Journey 2: The Mysterious Island (2012)
De eerste van ondertussen drie samenwerkingen van regisseur Brad Peyton met Johnson. Deze vervolgfilm was vooral geschikt voor een direct-to-dvd uitgave, maar met acteurs als Johnson en Michael Caine moest 'ie wel naar de bioscopen. Dit vervolg draait om een vader die zijn kinderen meeneemt naar een geheimzinnig eiland, waar ze vreemde levensvormen en meer bizars ontdekken.
Hercules (2014)
Pijnlijk is het toch wel een beetje. De legende van Hercules is fantastisch, mooi en leent zich voor een briljante film. Alleen lijkt Hollywood er maar niet in te slagen het tragische verhaal van de Griekse held goed te verfilmen. Ook deze film, waarbij het een no-brainer moet zijn geweest om Johnson te casten, slaagt bepaald niet. De film is vooral tegen het einde erg matig en voelt als een vrij standaard verhaal waarin clichés de overhand voeren.San Andreas (2015)
Eindelijk gebeurt het dan. De San Andreas-breuklijn in California zorgt voor een mega-aardbeving die heel de regio in gevaar brengt. Aan Johnson de taak om met een gestolen helikopter zijn gezin te redden. Jammer, want aan het begin van de film werd het personage van Johnson nog als uiterst eerlijk en plichtsbewust neergezet. Afijn, op zichzelf is het een prima film, met behoorlijk wat spektakel.Central Intelligence (2016)
Ooit - op de middelbare school - was Kevin Hart een coole gast. Johnson juist niet, hij werd juist gepest. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer op de reünie van hun school en blijken de rollen omgedraaid te zijn. Het duo moet nu samenwerken om de wereld te redden. Een prima actiekomedie, met een vrij absurd uitgangspunt.Rampage (2018)
Johnson is primatoloog, wiens beste vriend een gorilla met de naam George is. Als George samen met wat andere beesten in de dierentuin blootgesteld wordt aan een mysterieuze stof, wordt hij gigantisch. Maar George is niet de enige: er is ook een gigantische wolf en een krokodil. Logica ontbreekt helemaal in het plot, maar eerlijkheidshalve doet Rampage dat wat 'ie moet doen wel goed: heel veel actie tonen.Skyscraper (2018)
Tot slot hebben we nog Skyscraper, een film met heerlijk absurd uitgangspunt. In dit avontuur is Johnson expert in de beveiliging van wolkenkrabbers. Maar hij wordt erin geluisd en krijgt de schuld van een brand in wat als de best beveiligde en meest geavanceerde wolkenkrabber ooit geldt. Daarop slaat Johnson - voormalig marinier - op de vlucht om zijn onschuld te kunnen bewijzen. Maar tot overmaat van ramp in het ook nog eens een race tegen de klok, want zijn familie bevindt zich in de wolkenkrabber... boven de vuurlinie!23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Faster en Pain & Gain zijn best aardig.
Voor de rest, alleen maar crap.

off topic : https://bloody-disgusting.com/movie/3509366/neill-blomkamp-directing-robocop-returns-mgm-sequel-original-film/

Mav Damian

Avatar

Hoewel hij nog redelijk kan acteren heb ik heb nog nooit in een deftige film gezien buiten dan Pain and Gain was nog aangenaam, maar voor de rest.....

Frietgezicht

Avatar

In The Mummy Returns zag die er lachwekkend uit met die special effects(toen al,laat staan nu) dus zou hem graag een keer nog zien als een echte badguy in een film(bijv The Expendables 4)

ThysRomani

Avatar

Vergeet dan toch ook Be Cool niet, dan toch! Hilarische rol!

Moviemagic

Avatar

Ik kan de meeste films van Dwayne wel waarderen. Ik zie hem graag. Ik vond Central Intelligence één van de minste. Andere films zoals Doom vond ik leuk en sommige zoals The Toothfairy zijn grappig. Hij speelt niet snel een oscarnominatiewaardige rol. Zijn films zijn leuk maar zullen niet snel klassiekers worden.

Goku32

Avatar

Friet heeft gelijk hij moet een badguy spelen weer een x. En al deze shit zooi overslaan want dat is allemaal poep

Blockbuster

Avatar

Dit is imo toch wel het dieptepunt; nog erger dan Vin Diesel in The Pacifier. Daarbij vergeleken is Tooth Fairy een meesterwerk.

Artificialis

Avatar

De films waarin hij voorkomt zijn stuk voor stuk troep.

Dwayne Johnson is een voorbeeld van zo'n man die volgens mij door geen enkele vrouw aantrekkelijk wordt gevonden (de meeste vrouwen die ik spreek vinden een kale kop, dommige uitstraling en overdreven opgepompte bouw enorme afknappers), maar door andere mannen juist als het toonbeeld van mannelijkheid wordt gezien. Hoe ver kunnen de werelden uit elkaar liggen..

ThomasOMalley

Avatar

^Zijn films zijn inderdaad troep, maar deze gast wordt wereldwijd door vrouwen begeerd, of je het daar nu mee eens bent of niet. Je hebt hier een keer eerder commentaar gehad op het uiterlijk van Jason Momoa en ik denk dat je inschatting over wat vrouwen aantrekkelijk vinden niet gedeeld is door de massa.

Buiten dat is Dwayne Johnson volgens mij een hele sympathieke vent.

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "maar deze gast wordt wereldwijd door vrouwen begeerd"

Succes met het vinden van een vrouw die Dwayne Johnson aantrekkelijk vindt. Volgens mij wordt The Rock vooral door mannen begeerd, die in hem net als bij Jason Momoa, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, enz. een soort ultieme mannelijkheid zien. Maar de meeste vrouwen schijnen totaal niet in dit soort macho figuren geïnteresseerd te zijn.

benjamin

Avatar

Artificialis "Succes met het vinden van een vrouw die Dwayne Johnson aantrekkelijk vindt."
Klaar

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Succes met het vinden van een vrouw die Dwayne Johnson aantrekkelijk vindt."
Ik ken er genoeg, maar ik ben dan ook zelf regelmatig in de sportschool te vinden, misschien dat dat scheelt. We hebben waarschijnlijk andere vrouwen in onze omgeving.
Artificialis "Maar de meeste vrouwen schijnen totaal niet in dit soort macho figuren geïnteresseerd te zijn."
Dat klopt, daarom vinden vrouwen volgens mij mannen aantrekkelijk die eruitzien als een "bad boy" of "macho", zonder dat je dat bent (zoals Johnson). Iemand met het lichaam van Thor die zegt dat 'ie van zijn moeder houdt is voor vrouwen een goede combi denk ik te weten.

Frietgezicht

Avatar

^ Duh. Oftewel,het uiterlijk moet goed zijn maar het innerlijk ook.
En mannen willen een lady on the streets but a freak in the bed. Ze moet op straat de hoer niet zijn.

ThomasOMalley

Avatar

^Tja voor jou is het vanzelfsprekend, maar Artificialis lijkt er anders over te denken. Prima natuurlijk, maar ik wilde toch even toelichten waarom ik geloof dat 'ie dat op foutieve informatie baseert.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Tja voor jou is het vanzelfsprekend, maar Artificialis lijkt er anders over te denken."
Die denkt alleen maar aan hongerige leeuwen in een kooi smakend naar stukje vlees staren en het recht willen hebben op dat stukje vlees. Gedachte van een holbewoner, maar dat krijg je als je hebt lopen te slapen tijdens je studie Antropologie.

ThomasOMalley "Prima natuurlijk, maar ik wilde toch even toelichten waarom ik geloof dat 'ie dat op foutieve informatie baseert."
Nobel, maar een vergeefse poging (lees de pogingen van benjamin er maar eens op na). Je kan immers van een holbewoner niet die sociale omslag verwachten. Same old, same old.

Artificialis

Avatar

benjamin "Klaar"

Ziet er uit als een artikel waarvan de inhoud compleet door de auteur is bedacht. Zo heb ik vroeger voor mijn opleidingen ook regelmatig interviews ''afgenomen'' die niet echt hebben plaatsgevonden. Dit artikel is alles behalve overtuigend.

ThomasOMalley "Dat klopt, daarom vinden vrouwen volgens mij mannen aantrekkelijk die eruitzien als een "bad boy" of "macho", zonder dat je dat bent (zoals Johnson). Iemand met het lichaam van Thor die zegt dat 'ie van zijn moeder houdt is voor vrouwen een goede combi denk ik te weten."

Hier zit een niet te ontkennen kern van waarheid in.

Master Of Films "Die denkt alleen maar aan hongerige leeuwen in een kooi smakend naar stukje vlees staren en het recht willen hebben op dat stukje vlees."

Achteraf gezien nog steeds een zeer accurate beschrijving van de manier waarop veel mannen in elkaar zitten.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Hier zit een niet te ontkennen kern van waarheid in."
Goed te lezen dat onze ervaringen op dit gebied toch wat dichterbij elkaar liggen dan aanvankelijk leek.

benjamin

Avatar

Artificialis "Dit artikel is alles behalve overtuigend."
En dat heeft uiteraard enkel met die redenen te maken die je 'toevallig' vergeet te geven en niks met het feit dat het 'toevallig' jou tegenspreekt? Wat een wanhopige ontwijkingsmanoeuvres toch.

Wat zijn jouw bronnen eigenlijk om te beweren dat geen vrouwen Dwayne Johnson aantrekkelijk zouden vinden? Het enige wat je zegt is dat je mensen hebt gesproken die dat zo denken wat niet representatief is. En is dat zelfs wel zo of heb je die gesprekken ook verzonnen?

Artificialis

Avatar

benjamin "Wat zijn jouw bronnen eigenlijk om te beweren dat geen vrouwen Dwayne Johnson aantrekkelijk zouden vinden? Het enige wat je zegt is dat je mensen hebt gesproken die dat zo denken wat niet representatief is. En is dat zelfs wel zo of heb je die gesprekken ook verzonnen?"

De vrouwen die ik spreek vinden een kale kop, dommige uitstraling en opgepompte lichaamsbouw geen aantrekkelijke eigenschappen. Het is mijn inschatting dat dit beeld aardig representatief is voor vrouwen in het algemeen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het is mijn inschatting dat dit beeld aardig representatief is voor vrouwen in het algemeen."
Dan zat je dus fout. Gelukkig is het nooit te laat om wat bij te leren.

Artificialis

Avatar

benjamin "Dan zat je dus fout."

Dat is standaard jou conclusie over alles wat anderen zeggen. Jou hele functioneren lijkt zich immers te beperken tot het corrigeren en tegenspreken van andere personen. Een soort mug die alleen maar langskomt om zijn giftige snuit ergens in te steken. Het uitlokken van discussies moet toch bijna wel een seksuele belevenis voor jou zijn? Kan bijna niet anders.

benjamin "Gelukkig is het nooit te laat om wat bij te leren."

Dan is er gelukkig nog hoop voor je.

benjamin

Avatar

Artificialis "Dat is standaard jou conclusie over alles wat anderen zeggen"
Weer toevallig even 'vergeten' dat ik ook een link heb gestuurd die meer uitleg verschaft. Misschien eens proberen daarop inhoudelijk in te gaan in plaats van gewoon wat op de man te beginnen spelen.

Guido96

Avatar

Dwayne Johnson is wel voortreffelijk in de Fast & Furious reeks. Zie hem liever in Schwarzenegger lookalike films spelen dan een Rampage of San Andreas.

nieuwslaatste nieuws

meest populair