Edgar Ramírez in stripboekverfilming 'Last Days of American Crime' voor Netflix?

Criminelen moeten hun laatste slag slaan voordat het niet meer kan...

Colombiana-regisseur Olivier Megaton en streamingdienst Netflix zijn gesprekken met Edgar Ramírez aan het voeren om zich bij de cast van Last Days of American Crime aaneen te sluiten. De stripboekverfilming adapteert het werk van de gelijknamige, 3-delige serie, die respectievelijk geschreven en geïllustreerd is door Rick Remender en Greg Tocchini.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Om terrorisme en misdaad voor eens en voor altijd te verdelgen schakelt de Amerikaanse overheid een zeer geheim plan in: het uitzenden van een signaal dat het voor iedereen onmogelijk maakt om opzettelijk de wet te breken. Om dit echter stil te houden voor het publiek maakt de overheid een afleiding in de vorm van een nieuw geldsysteem dat gebruikmaakt van digitale kaarten.

Bekijk de afbeeldingEn dat brengt ons bij Graham Brick, een man die al zijn hele leven lang crimineel is, maar nog nooit echt een grote slag geslagen heeft. Maar daar komt nu verandering in. Graham is van plan één van de stations te stelen waar het geld door verwerkt wordt, zodat hij het land kan verlaten en lekker van zijn geld kan genieten. Maar dan lekt de media de plannen van de overheid uit, een week voordat het signaal van kracht komt. Graham heeft nu nog maar een paar dagen de tijd om met zijn team de misdaad van de eeuw te plegen. Makkelijk wordt dit niet, met getrainde huurmoordenaars, gangsters en mysterieuze agenten op zijn hielen.

De verfilming is door Karl Gajdusek op papier gezet - de scenarist van Tom Cruise-vehikel Oblivion. Schrijver Rick Remender is ook verantwoordelijk voor de stripboekenreeks Deadly Class, waarvan de gebroeders Russo een tv-serie hebben gemaakt. Als de gesprekken met Ramírez positief verlopen, dan zal hij in de huid van Graham Brick kruipen. The Hollywood Reporter vermeldt daarnaast dat de toon van Last Days of American Crime te vergelijken is met die van Sin City en de Purge-titels.

NieuwsFilm

meest populair