'Man of Steel' was niet gepland als startschot filmuniversum

'Man of Steel' was niet gepland als startschot filmuniversum

Warner besloot achteraf pas een filmuniversum te willen bouwen.

Opmerkelijk nieuws van Zack Snyder. De regisseur bracht ons met Man of Steel een heel nieuwe, totaal andere film rond Superman (Henry Cavill). Die film bleek met de aankondiging van Batman v Superman: Dawn of Justice het startschot van een filmuniversum zoals we dat van Marvel kennen. Maar nu blijkt dat dit nooit zo gepland was.

Op Twitter plaatste journalist John Aaron Garza een interessant beeld. Hij vroeg Zack Snyder of Man of Steel nou oorspronkelijk bedoeld was als het startschot van het DCEU. Dat bleek niet het geval te zijn. Kortom: toen men begon met werken hieraan, werd helemaal niet gedacht dat de film het startschot van het DCEU zou zijn.


Heel verrassend is dat overigens niet. Toen Man of Steel werd opgenomen, was het augustus 2011, en bevond het MCU zich nog in Phase 1. Mensen waren er toen nog niet zeker van dat het MCU-concept zou slagen. Tegelijk plaatste Snyder wel allerlei easter eggs in zijn film, maar dat was vooral voor de fans. Zodra The Avengers (2012) echter een succes bleek, besloot Warner echter een eigen superheldenuniversum te willen bouwen.

Helaas slaagde dat bepaald niet, met de tegenvallende box office prestaties van Justice League vorig jaar als dieptepunt. Sindsdien werkt Warner aan nieuwe manieren om iets te doen met de DC-films, waarschijnlijk door de komende tijd enkel nog standalone-films te maken.

NieuwsFilm

meest populair