Fans vrezen voor ontslag Dave Bautista na harde uithaal richting Disney

Fans vrezen voor ontslag Dave Bautista na harde uithaal richting Disney

Kurt Russell heeft ook zijn steun uitgesproken voor James Gunn.

Acteur Dave Bautista (Escape Plan 2: Hades, Spectre) heeft op Twitter opnieuw in duidelijke bewoordingen zijn steun uitgesproken voor Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Gunn werd onlangs door Disney ontslagen nadat tientallen oude tweets met misplaatste grappen van de regisseur weer opdoken. Bautista haalt bovendien hard uit naar de filmstudio. Ondertussen mengt ook Kurt Russell zich in de discussie. Lees hieronder alle details!

"Contractueel ben ik verplicht om in de derde film te spelen", zegt Bautista. De acteur en showworstelaar steunt Gunn al sinds zijn ontslag en vindt Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020) maar een verplicht nummertje als de regisseur niet terugkeert. "Ik heb niet getekend voor deze films zonder Gunn aan het roer. De films zijn gewoon niet hetzelfde zonder hem".



"Guardians of the Galaxy is zonder James Gunn gewoon geen Guardians of the Galaxy meer"
[quote=Dave Bautista][/quote]



Bautista gaat echter nog een stap verder en haalt in zijn tweet ook behoorlijk hard uit naar zijn werkgever Disney. "Ik vind het ook behoorlijk misselijkmakend om te moeten werken voor een bedrijf dat toegeeft aan de lastercampagne van een stel fascistische cybernazi's", vervolgt Bautista zijn reactie. "Dat is precies hoe ik me nu voel".


Sommige fans zijn bang dat de felle kritiek van Bautista richting Disney ook weleens zouden kunnen leiden tot zijn eigen ontslag, zo blijkt uit reacties op social media als Reddit. Zijn Guardians-personage Drax is immers in Avengers: Infinity War in stof opgegaan en met de aankomende reshoots voor Avengers 4 (2019) zou het dan ook in principe vrij gemakkelijk zijn om zijn personage uit de filmreeks te schrijven. Daarnaast presteert een acteur die met tegenzin op de set staat vaak matig.



Info: het ontslag van James Gunn
Gunn werd onlangs per direct de laan uitgestuurd toen een reeks oude, controversiële tweets van hem weer opdook. In die berichten maakte Gunn onder andere grappen over pedofilie en verkrachting. Smakeloos volgens velen, maar geen reden voor ontslag volgens de meeste fans. Disney kon immers al van de tweets weten voordat Gunn werd aangenomen als regisseur van Guardians of the Galaxy (2014).



Kurt Russell steunt nu Gunn ook
"Het is triest, maar dit soort dingen horen nou eenmaal bij de realiteit van vandaag de dag", reageert Russell in zijn statement. Russell speelde schurk Ego in Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017). "Ik denk dat we een beetje te gevoelig zijn geworden en daarmee ook de verkeerde mensen raken", vervolgt de acteur. "Als artiest probeer je altijd je grenzen te verleggen. Dat heeft Gunn uiteindelijk ook geleid naar deze films", concludeert Russell. "Ik hoop dat de wereld hem kan vergeven".

Voorlopig lijkt dat nog niet te gaan gebeuren, aangezien volgens bronnen de kans dat Disney Gunn opnieuw aanneemt klein is.

NieuwsFilm

meest populair