POLL: Rocky of Rambo?

En welke twee films uit de reeksen zou je kiezen?

Verleden week keken we met de wekelijkse POLL naar de twee actieveteranen Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Uit die POLL bleek dat de eerste, met 62 procent van de ruim 1250 stemmen, de favoriet is onder de FilmTotaal-bezoekers. Over de films van Schwarzenegger plaatsten we in 2014 al eens een POLL. Nu een POLL over de twee bekendste filmreeksen van Stallone!

Rocky vs. Rambo
Als eerste zetten we de reeksen tegenover elkaar. Welke filmreeks is jouw favoriet; de boksfilms met Rocky Balboa of de actiefilms met John Rambo? Na onderstaande POLL ook de reeksen afzonderlijk!


Rocky-films
Stallone braak met zijn rol als Rocky Balboa in de door de John G. Avildsen geregisseerde boksfilm Rocky uit 1976 definitief door in Hollywood. De film won drie Oscars, waaronder voor Beste film. Na Rocky verschenen om de paar jaar vier vervolgen, met Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985) en Rocky V (1990). Daarna duurde het zestien jaar tot Rocky Balboa (2006) en in 2015 verscheen Creed waarin Balboa zich ontpopt tot bokstrainer. Later dit jaar verschijnt Creed 2.


Rambo-films
In 1982 stapte Stallone in de houd van John Rambo in de eerste Rambo-film First Blood (1982). De actiefilm van Ted Kotcheff bleek een groot succes en drie jaar later verscheen al Rambo: First Blood Part II (1985) en even later Rambo III (1988). De laatste twee films werden niet zo sterk ontvangen en het duurde 20 jaar todat er een nieuwe film kwam, met Rambo (2008). Ondertussen werkt Stallone aan een vijfde deel. De opnames starten binnenkort zodat Rambo V in 2019 kan verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair