Poll

POLL: Rocky of Rambo?

En welke twee films uit de reeksen zou je kiezen?

door Bram de Groot om 21:02 in Poll
Verleden week keken we met de wekelijkse POLL naar de twee actieveteranen Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Uit die POLL bleek dat de eerste, met 62 procent van de ruim 1250 stemmen, de favoriet is onder de FilmTotaal-bezoekers. Over de films van Schwarzenegger plaatsten we in 2014 al eens een POLL. Nu een POLL over de twee bekendste filmreeksen van Stallone!

Rocky vs. Rambo
Als eerste zetten we de reeksen tegenover elkaar. Welke filmreeks is jouw favoriet; de boksfilms met Rocky Balboa of de actiefilms met John Rambo? Na onderstaande POLL ook de reeksen afzonderlijk!


Rocky-films
Stallone braak met zijn rol als Rocky Balboa in de door de John G. Avildsen geregisseerde boksfilm Rocky uit 1976 definitief door in Hollywood. De film won drie Oscars, waaronder voor Beste film. Na Rocky verschenen om de paar jaar vier vervolgen, met Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985) en Rocky V (1990). Daarna duurde het zestien jaar tot Rocky Balboa (2006) en in 2015 verscheen Creed waarin Balboa zich ontpopt tot bokstrainer. Later dit jaar verschijnt Creed 2.


Rambo-films
In 1982 stapte Stallone in de houd van John Rambo in de eerste Rambo-film First Blood (1982). De actiefilm van Ted Kotcheff bleek een groot succes en drie jaar later verscheen al Rambo: First Blood Part II (1985) en even later Rambo III (1988). De laatste twee films werden niet zo sterk ontvangen en het duurde 20 jaar todat er een nieuwe film kwam, met Rambo (2008). Ondertussen werkt Stallone aan een vijfde deel. De opnames starten binnenkort zodat Rambo V in 2019 kan verschijnen.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Ik heb gekozen voor Rocky. Die reeks vind ik beter en stabieler dan de Rambo reeks die toch per film meer kwaliteit verliest. De eerste Rocky vond ik erg goed, de 2e was eigenlijk een herhaling van zetten met een voorspelbaar eind, maar deel 3 was verrassend goed en imo de meest plezierige om naar te kijken. Rocky Balboa en Creed zijn ook geweldige films. De liefde van sommigen voor de baggerfilm Rocky 4 zal ik nooit begrijpen. Het is meer een uitgerekte videoclip dan een film.
Van de Rambo's vind ik First Blood meesterlijk. Imo nog steeds een van de beste actiefilms ooit gemaakt. Deel 2 was aardig, maar een typische koude oorlog film.
Deel 3 waarin Rambo de Taliban tegen de o zo schurkachtige Russen helpt was belachelijk en werd destijds terecht een flop. Ook het 4e deel was een domme exploitatiefilm. Een 5e deel is in deze reeks totaal overbodig.

spooklift

Avatar

-Rambo

-Rocky (1976)

-First Blood (1982)

Frietgezicht

Avatar

Ik vind Rocky uberhaubt overrated. Creed is voor mij de beste dan.

Rambo vond ik als kind en tiener gewoon erg goed en erg vaak gekeken. Ik stem op deel 3. Niet per se de beste maar toen het meest van genoten.
Dit is gewoon stemmen op jeugdsentiment voor mij.

chefry1983

Avatar

Rambo! Lekker bloederig en geweldige gevechten. Deel 2 is vooral goed in de junglegevechten

SAS1982

Avatar

First Blood

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik kies voor de Rocky films & mijn favoriete deel is deel 5.

Robbepost

Avatar

Rambo voor mij. Deel 1 t/m 3 heb ik als kind oneindig vaak gezien.
Zelfs het vierde deel vind ik nog best tof. Op dat CGI bloedbad na dan. Zal wel met nostalgie te maken hebben!

Jacobatje

Avatar

Ik vind Rocky vele malen beter dan Rambo. De verhaal lijnen van ieder Rocky verhaal is het zelfde. Maar er zit toch goede emotie in en karakters die je niet vergeet. De films van Rambo vind ik maar erg matig, tevens heb ik alleen deel 1 gezien. Van de rest heb ik maar kleine stukjes gezien. Dus mijn stem gaat naar Rocky.

Master Of Films

Avatar

Rocky hands on. Een reeks dat zelfs Stallone in het echte leven volgt. In de Rocky zitten nog goeie sequels tussen.

Van Rambo reeks is alleen First Blood het allerbeste, men had wel Rambo moeten laten sterven ipv door te gaan imho.

McGraig

Avatar

Behalve First Blood zijn de Rambo films belachelijk slecht. Rocky dus gekozen. De eerste is een geniaal drama, de tweede een middelmatig vervolg, de derde en vierde leuk, maar dom popcorn entertainment. De vijfde is net zo'n troep als de Rambo films (met dank aan de acteur die de protegé van Rocky speelde), Rocky Balboa wel aardig maar erg ongeloofwaardig en Creed redelijk maar overschat.

Decepticon

Avatar

Weer zo'n moeilijke poll, goed bezig Bram. Vorige week kon ik niet kiezen, maar nu wel.

Rocky
Rocky IV
First Blood

Ik vind alle delen in beide franchise fantastisch, de één beter dan de ander uiteraard, maar ik vind er echt geen één slecht.

Bij Rocky twijfelde ik wel lang tussen III een IV, ik vind beide geweldig, maar heb toch lichte voorkeur voor IV.
Maar III is ook zo goed, met emotie, zoals in alle Rocky delen, maar dat verlies van Mickey in de kleedkamer..... elke keer als de film zie, hou ik het niet droog. En de fantastische rol van Mr.T als Clubber Lang, wat een brute knokpartijen zijn dat.
Maar Rocky IV is zo iconisch voor zijn tijd, met een geweldige soundtrack.

De Rambo's zijn ook fantastisch, ook pure nostalgie, ik vind II en III even goed.
Toen III uitkwam, had je ook destijds ook een film tv programma, ikweet niet meer hoe dat heet. Het was ook met René Mioch en de preview over Rambo III had ik toen opgenomen en dat draaide ik al helemaal grijs.
Rambo 4 lijkt veel op First Blood en vind de één na beste.

Hebben we al eens een poll over alle Stallone films gehad?

Sunspot

Avatar

Kan niet kiezen, beide!

Maar dan toch maar Rocky als het moet Smiley face

lamoteg

Avatar

Rambo 3 !!!
Als kind was die fantastisch!! Aziatische land waar hij goud besloeg op tempels als job en dan nog eens brute stokgevechten! Maat wat ik meeste herinner is de boog en pijl met explosieven v.s. Zwaar bewapende helikopter

Blockbuster

Avatar

Eerste Rambo een 8 en alle vervolgen een 7.
Eerste Rocky een 8 en alle vervolgen een 7.

Allemaal goede films dus.

Daanminator

Avatar

Rambo

Rocky balboa

Rambo II

noah81

Avatar

Rambo voor mij. En dan kijk ik het liefst deel 2.
Rocky is deel 1 het beste. Creed mogen ze van mij wel stoppen

NieuwsFilm

meest populair